Nelu Tătaru avertizează: Putem ajunge la 20 de mii de cazuri de COVID-19 dacă de sărbători nu respectăm toate precauţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii ne cere să respectăm regulile de dostanţare socială  FOTO Mediafax Andreea Alexandru
Ministrul Sănătăţii ne cere să respectăm regulile de dostanţare socială  FOTO Mediafax Andreea Alexandru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, avertizează că, în perioada următoare, ne aşteaptă un vârf de 20 de mii de cazuri de infectă cu noul coronavirus dacă nu respectăm măsurile de distanţare socială.

"Ştiu că e greu, e o perioadă lungă, sunt sărbătorile pascale, poate nu mai avem răbdare, ziua s-a mărit, e frumos afară, vrem să fim împreună cu toţii... Încă nu e momentul.

Avem un număr de cazuri crescător, dar ne lasă şi timpul să putem trata ce avem, urmând să putem interna pe cei care vor veni. Avem şi cazuri în terapie intensivă. Trebuie să ne aşteptăm ca în următoarea perioadă să avem o creştere a numărului de cazuri, dar şi decese. Sunt cazuri cu comorbidităţi, persoane peste 65 de ani, până la 90 de ani, majoritatea cu comorbidităţi, sunt unii care nu câştigă această luptă. Trebuie să ne aşteptăm şi la aceste cazuri. Personalul medical îşi face treaba şi încearcă să salveze pe toată lumea.

Ne putem aştepta la multe cazuri, nu respectăm izolarea, ieşim în stradă, formăm grupuri populaţionale. Una e să stai într-o comunitate mica în casa, să infectezi una, două persoane, şi alta e să ieşi în grupuri de populaţie şi să infectezi 8-10 oameni.

Am făcut o preconizare în condiţiile în care un asimptomatic infectant merge 1 la 2, 1 la 3. Ne-am gândit la acel număr pe care l-am dat. În condiţiile în care vom avea transmitere accentuată în comunitate, putem merge şi la mai multe număr de cazuri: 15 mii, putem merge şi pe 20 de mii dacă nu avem acele precauţii. Menţin ce am spus: izolare. Rămâne acel timp în care vom vedea o stagnare şi vom vedea mai puţine cazuri noi de la o zi la alta. Atunci ne putem gândi la o ameliorare a restricţiilor.

Dragi români, vin nişte sărbători pascale diferite de cele pe care le-am avut până acum, sărbători pascale pe care le vom petrece în izolare, pe care personal le voi petrece în izolare, la Huşi, cu familia. Vin sărbătorile pascale care, dacă suntem limitaţi în tot ce înseamnă ieşiri, manifestări le vor pregăti pe cele de anul viitor", a declarat Nelu T[taru, ]ntr-un interviu pentru digi24.ro.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite