Cine este producătorul lotului de brânză cu E. coli. Proprietarul fabricii declara acum trei ani: „Produsele noastre sunt sigure şi 100% naturale!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lactate Bradet     FOTO: Facebook
Lactate Bradet     FOTO: Facebook

Scandalul iscat pe marginea depistării bacteriei E. coli într-un lot de 25 de kilograme de brânză prospătă produsă în Argeş zguduie, din nou, după incendiul din 2008, brandul local şi naţional Lactate Brădet.

UPDATE 1 martie: Unul din lanţurile  de magazine alimentare a retras deja de la comercializare  produsele fabricate de “Lactate Brădet”.

“Ca  urmare a anunţului privind existenţa bacteriei E-coli într-unul din produsele de la „Lactate Brădet”, până la clarificarea situaţiei şi identificarea oficială a cauzelor, magazinele PROFI au retras de la vânzare toate produselor provenite de la această sursă, pentru a asigura astfel siguranţa alimentară. Menţionăm că în magazinele noastre toate produsele provenite de la acest furnizor erau ambalate şi erau comercializate doar în judeţul Argeş”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PROFI.

 Cine este profucătorulu lotului de brânză cu E.coli

Lactate Brădet este unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa argeşeană a lactatelor cu 12.000 de litri de lapte procesaţi zilnic.

Firma omului de afaceri Marius Badea a mizat, din 2002, pe o ofertă de produse 100% naturale obţinute din lapte adus din ferme autorizate din ţară şi din străinătate, procesat pe “o linie de fabricaţie foarte bine pusă la punct, fără încărcătură microbiană”, după cum asigura întreprinzătorul argeşean, într-un interviu acordat presei locale, în urmă cu trei ani, în care preciza, totodată, că lactatele Brădet sunt sigure şi 100% naturale.

Producătorul din Argeş este renumit mai ales datorită unui produs produs tradiţional cu care a făcut senzaţie la diverse expoziţii alimentare din ţară şi din strănătate – caşcavalul afumat Brădet, realizat după o reţetă originală din zona Brădetului, obţinut printr-o tehnologie încheiată manual, care face din acest produs unul diferit de cele procesate 100% mecanic.

Fabrica are mai multe magazine proprii de desfacere a produselor: în Piteşti, pe Bulevardul I.C. Brătianu şi în cartierul Tudor Vladimirescu şi un altul în Curtea de Argeş, însă produsele sale – lapte, iaurturi, smântână, brânză şi caşcaval – pot fi găsite în aproape toate magazinele alimentare din judeţ.

Fabrica a trecut, în 2008, printr-un incendiu

În urmă cu 8 ani, la fabrica Lactate Brădet a avut loc un puternic incendiu, în timpul producţiei din schimbul trei. Flăcările au mistuit aproapre totul iar şapte tone de caşcaval s-au făcut, atunci, scrum. Proprietarii fabricii au considerat că este vorba despre o mână criminală însă ancheta n-a reuşit să identifice autorul.

Au luat-o de la capăt, pornind, practic, de la foarte puţin, pentru că asigurarea nu a acoperit întreaga pagubă a procesatorului argeşean. În patru luni au reuşit să reconstruiască fabrica, iar  în tot intervalul, până la punerea pe picioare a  liniilor de fabricaţie, producţia a mers mai departe printr-un parteneriat cu o firmă de profil din Giurgiu. În prezent, fabrica procesează cca. 12.000 litri de lapte pe zi. 

Ce au descoperit inspectorii 

Reamintim ca inspectorii DSVDSA au descoperit prezenţa bacteriei E.coli în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de S.C. Lactate Brădet.

„În urma confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.

Măsurile dispuse au fost următoarele: sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspată analizată, până la elucidarea situaţiei; efectuarea dezinfecţiei în această sectie a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru; dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficienţa igienizarii; personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate; recoltarea de probe de lapte de la cele două ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Adevărul a încercat să ia legătura cu reprezentanţii S.C. Lactate Brădet, însă aceştia nu au putut fi contactaţi.

Vă mai recomandăm:

Inspectorii DSVSA au identificat bacteria E.coli într-un lot de brânză proaspătă, la Curtea de Argeş

Un viitor părinte, către Iohannis: Dacă se va îmbolnăvi copilul meu şi va muri, voi veni şi vă voi lasă cadavrul pe treptele palatului de cleştar de la Cotroceni

Cazul bebeluşilor din Argeş. Copilul din Mioveni este stabil, ceilalţi sunt bine. Luni ar putea fi externat un micuţ

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite