Câte persoane se prezintă zilnic pentru vaccinare în centrele din Olt. Cum arată top-ul vaccinurilor solicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Olt sunt aproximativ 30 fluxuri fixe în centrele de vaccinare, centre temporare în localităţile rurale şi medici de familie care vaccinează FOTO: Alina Mitran
În judeţul Olt sunt aproximativ 30 fluxuri fixe în centrele de vaccinare, centre temporare în localităţile rurale şi medici de familie care vaccinează FOTO: Alina Mitran

Numărul de administrări zilnice realizate în centrele de vaccinare din judeţul Olt a început din nou să crească uşor. Care vaccinuri sunt cele mai solicitate.

Vaccinatorii din Olt au raportat administrarea, până în 28 mai 2021, a 116.048 doze de vaccin de la debutul campaniei de vaccinare. Peste 65.500 persoane s-au vaccinat în judeţul Olt cu cel puţin o doză, în timp ce peste 50.000 persoane au primit şi doza de rapel. Raportat la populaţia judeţului Olt eligibilă pentru vaccinare numărul de doze administrate este în continuare foarte mic, cifrele apropiindu-se de 20% populaţie eligibilă vaccinată. Îmbucurător este în schimb faptul că se observă o uşoară creştere, în ultimele zile, a interesului pentru vaccinare. Astfel, vineri, 28 mai 2021, DSP Olt a anunţat 1.005 doze administrate în ultimele 24 ore, pentru ca astăzi să fie raportate 919 doze, cifrele indicând o uşoară creştere.

În continuare, însă, rămân mai numeroşi cei care vin pentru doza de rapel decât persoanele care merg într-un centru de vaccinare pentru prima dată. Astfel, ieri, 28 mai 2021, din cele 919 doze administrate, 542 au fost doze de rapel şi doar 377 doze iniţiale. Din cele 377 persoane care s-au decis să se vaccineze şi s-au şi prezentat într-un centru, 120 au ales vaccinul de la Johnson&Johnson, care nu necesită doză de rapel. Acest vaccin este, de altfel, în ultima perioadă zilnic pe locul II în preferinţele persoanelor care vin la vaccinare. 

Din cele 919 doze de vaccin administrate în 28 mai, 735 au fost Pfizer (doza 1 şi rapel), 120 Johnson, 44 Astra Zeneca şi 20 Moderna, cifre care indică faptul că în anumite fluxuri de vaccinare sunt vaccinuri puse la dispoziţia persoanelor care aleg să se vaccineze pe care nu le mai doreşte nimeni.

Dacă vaccinul de la Pfizer este în „oferta“ tuturor centrelor fixe înfiinţate în etapele II şi III de vaccinare,  şi cel produs de Johnson&Johnson se administrează deja în din ce în ce mai multe fluxuri. Medicii de familie, peste 60 la această dată înscrişi în campania din Olt, vaccinează cu acest produs cu doză unică, însă acelaşi vaccin este disponibil şi la centrul drive-through din Slatina, care în week-end şi-a extins programul de funcţionare  (se vaccinează în intervalul 9.00 - 21.00), dar şi în centrele temporare deschise în localităţi rurale în care se deplasează echipe mobile de vaccinatori.  

Vă recomandăm şi:

Colindul imunizării la Covid-19: „Primiţi cu vaccinarea?“. Următorul pas, centre temporare în licee

Fiul medicului Mihai Craiu a venit din Marea Britanie să se imunizeze la Maratonul Vaccinării din Capitală. Cine i-a făcut injecţia şi cu ce ser

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite