Bătaie între polițiști, pe treptele Poliției Rutiere. Unul dintre ei a fost acuzat de viol în 2016

0
Publicat:

Șeful Secţiei de Poliţie Rurală din Osica de Sus și fostul şef al Poliţiei Rurale Bobicești s-au bătut pe treptele sediului Poliţiei Rutiere Olt, din Slatina. A fost întocmit un dosar penal.

Poliție. FOTO Daniel Guță
Poliție. FOTO Daniel Guță

Incidentul a avut loc vineri. Protagoniști sunt, potrivit publicației Gazeta Nouă, șeful Secţiei de Poliţie Rurală din Osica de Sus, George Udrişte, și fostul şef al Poliţiei Rurale Bobicești, Gheorghe Barbu (pensionat).

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt (Gheorghe Barbu – n.red.), în timp ce se afla pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, ar fi fost agresat fizic de către un bărbat, în 48 de ani, din orașul Balș, județul Olt (George Udrişte – n.red.)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Şerban, potrivit sursei citate.

În momentul evenimentului, Gheorghe Udrişte se afla în concediu de odihnă, potrivit IPJ Olt, care a precizat că instituția nu tolerează astfel de fapte.

„Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt va dispune declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință”, mai arată IPJ Olt.

„Am fost înjurat, ameninţat, provocat”

A fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, iar cercetările continuă pentru stabilirea situației de fapt.

George Udrişte a declarat, pentru Gazeta Nouă, că Gheorghe Barbu l-a înjurat şi l-a ameninţat şi că tot ce a făcut a fost să se apere: „Am fost înjurat, ameninţat, provocat, motiv pentru care m-am întors şi l-am întrebat ce are cu mine. M-a luat de piept, a vrut să mă lovească în faţă, şi atunci n-am făcut decât să mă apăr”. 

Celălat protagonist al bătăii este nimeni altul decît polițistul din „cazul Renghea” (pensionat între timp), acuzat în 2016 de viol de o polițistă care l-a și înjunghiat, condamnată apoi pentru tentativă de omor, potrivit Gazeta Nouă.

Soţul fostei poliţiste Melania Renghea, s-a sinucis în noiembrie 2017.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite