Bărbat reţinut pentru hărţuire. A urmărit luni la rând o femeie, postând peste 160 filmuleţe pe contul lui de Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia hărţuită a depus la Poliţie mai multe plângeri FOTO: arhiva
Femeia hărţuită a depus la Poliţie mai multe plângeri FOTO: arhiva

Un bărbat în vârstă de 53, dintr-o localitate olteană, a fost reţinut pentru hărţuire, ameninţare şi lovire. Acesta ar fi urmărit luni la rând o femeie, pe care a filmat-o şi a publicat pe Internet filmuleţe în care persoana vătămată apare.

Hărţuirea ar fi avut loc luni la rând, femeia de 50 ani, din localitatea olteană Şopîrliţa, acolo unde domiciliază şi cel care o hărţuia, fiind urmărită pe stradă, la locul de muncă, acasă etc. La Poliţie au fost depuse mai multe plângeri, în cele din urmă bărbatul fiind reţinut vineri, 11 iunie 2021.

Anchetatorii încearcă în continuare să stabilească motivul acestei conduite, părând că bărbatul a făcut o adevărată obsesie pentru femeia de 50 ani, care este funcţionar în cadrul primăriei din localitate şi pe care hărţuitorul o filmează inclusiv pe fereastră, în timp ce aceasta se află la locul de muncă. Chiar mai mult, bărbatul a şi lovit-o, însă femeia nu are un certificat medico-legal.

Bărbatul bănuit de hărţuire este, pe de altă parte, pentru prima dată efectiv în faţa anchetatorilor, care nu l-au putut audia până acum, acesta uzând de diverse tertipuri. Acelaşi „personaj“ este implicat într-un dosar de ultraj aflat pe rolul unei instanţe de judecată, hărţuindu-l în acelaşi mod pe un poliţist din localitate. Cel acuzat nu s-a prezentat, însă, la niciun termen de judecată, invocând diverse motive, inclusiv că nu pooate lipsi de la serviciu pentru că este deficit de personal.

Măsura reţinerii în acest ultim caz a fost dispusă într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de hărţuire, ameninţare şi lovire sau alte violenţe. Cel mai probabil bărbarul nu va fi reţinut, însă se aşteaptă ca cel puţin să i se impună măsura de a nu se mai apropia de victima sa.

„În fapt, bărbatul este bănuit că în perioada 2020-2021, ar fi efectuat peste 160 de filmări în care apare o femeie de 50 de ani, din aceeaşi localitate, atât la locul de muncă cât şi la domiciliul ei, filmări care au fost distribuite pe reţelele sociale fără acordul acesteia. De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi agresat-o fizic pe femeie“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

În cursul acestei zile bărbatul, care în prezent se află în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş cu propuneri legale.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite