Bărbat ajuns la spital după ce a fost împuşcat de poliţişti la Ipoteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victima poliţiştilor a ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina  (FOTO: Mugurel Manea)
Victima poliţiştilor a ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina  (FOTO: Mugurel Manea)

Un bărbat de 31 de ani, din comuna Ipoteşti, judeţul Olt, a ajuns, miercuri după-amiază, la spitalul din Slatina cu răni la ambele picioare după ce a fost împuşcat de poliţişti. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Olt, oamenii legii se prezentaseră la domiciliul victimei pentru a pune în executare un mandat de arestare emis pe numele bărbatului, acuzat fiind de tâlhărie.

Incidentul s-a petrecut în jurul orelor 13.00, în comuna anterior menţionată. Un echipaj de poliţie s-a prezentat la domiciliul lui Gheorghe P. pentru a-l reţine în baza unui mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Slatina, bărbatul fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Mai exact, acesta ar fi sustras o anumită sumă de bani de la domiciliul unei familii din comuna Mărunţei. Lucrurile au denaturant după ce bărbatul i-a observat pe poliţişti şi nu a vrut să-i urmeze la secţie, ba chiar a încercat să se sustragă punerii în executare a mandatului şi a fugit.

“Oamenii noştri au pornit în urmărire după suspect şi l-au somat să se oprească, în caz contrar aceştia avertizându-l că vor folosi armele din dotare. Cum bărbatul nu s-a oprit nici de această dată, poliţiştii au tras două focuri de armă în plan vertical, după care au tras o dată în direcţia persoanei suspecte, un glonte rănindu-l pe acesta în zona inferioară a corpului”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Suspectul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Slatina, unde este diagnosticat la acest moment pentru a i se localiza glontele. Glontele i-a intrat prin coapsa dreaptă şi s-a oprit în cea stângă, iar pe traiectorie proiectilul a produs şi câteva leziuni minore la zona genitală.

„La Spitalul Judeţean din Slatina a fost adus, în jurul orelor 13.30, un bărbat de 31 de ani, ce prezenta o plagă împuşcată, transfixiantă la nivelul coapsei drepte, precum şi o altă plagă împuşcată la nivelul coapsei stângi. Credem că este vorba despre răni făcute de acelaşi glonte, proiectilul cu pricina trecând prin coapsa dreaptă şi oprindu-se, ulterior, în coapsa stângă. Victima se află în afara oricărui pericol, dar trebuie ţinut sub supraveghere medicală pentru a i se extrage glontele”, a afirmat medicul Cornel Moisă, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Slatina.

Oficialii Poliţiei Olt au precizat că a fost declanşată o anchetă ce va stabili dacă folosirea armamentului de către poliţişti a fost legală şi a respectat procedurile.

Mai puteţi citi:

FOTO-VIDEO  Soţ şi soţie, morţi în urma coliziunii dintre un tren şi o maşină la Piatra-Olt

Impact mortal între un tir şi o dubiţă soldat cu un mort la Optaşi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite