Bacalaureat 2013 Olt: Elevii trec „fluierând” proba la calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la o zi la cealaltă, elevii clasei a XII-a din judeţul Olt care susţin săptămâna aceasta proba a doua a primei sesiuni a bacalaureatului promovează fără griji. Majoritatea celor care s-au prezentat până acum la această probă au obţinut puncte care îi plasează în categoria “utilizatorilor experimentaţi”.

Elevii clasei a XII-a din judeţ demonstrează că fac cu adevărat parte din “Generaţia Smart”. Astfel, în cadrul celei de-a probe a bacalaureatului din acest an, probă ce vizează stabilirea competenţelor digitale, elevii menţionaţi au arătat, cel puţin până marţi – 18 iunie, că sunt puţine lucruri la un computer care să le fie necunoscute. Practic, proba constă într-o serie de demonstraţii practice de utilizare a Internetului timp de 30 de minute, care este, apoi, însoţită de competenţe teoretice, elevii având de răspuns în scris la câteva întrebări.

Elevii pot fi încadraţi ca “utilizatori începători” dacă obţin între 0-25 de puncte, “utilizatori medii” pentru 26-50 de puncte, “avansaţi” pentru 51-74 de puncte şi, respectiv, “experimentaţi” pentru 75-100 de puncte. Marţi, dintre cei 1.032 candidaţi programaţi să susţină această probă, cei mai mulţi au obţinut note cuprinse între 8 – 8,99, corespunzătoare calificativului „utilizator experimentat”.

De menţionat că numărul total de candidaţi înscrişi la această probă în judeţul Olt este de 3.972, proba urmând să se încheie vineri, 21 iunie. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au precizat că, la evaluarea de marţi, nu s-au înregistrat absenţe sau eliminări din examen.

După această probă va urma cea pentru o limbă de circulaţie internaţională, planificată a avea loc în intervalul 25 - 28 iunie Reamintim că, în judeţul Olt, numărul total al liceenilor aşteptaţi iniţial la examen a fost de 5.032, cifră alcătuită din 4.139 de absolvenţi ai clasei a XII-a din seria acestui an, plus alţi 893 elevi care au picat examenul în anii anteriori. Aproximativ 189 dintre ei nu s-au prezentat la prima probă a examenului desfăşurată săptămâna trecută, aceştia putând să se prezinte totuşi la celelalte probe ale bacalaureatului, dar acest lucru nu le va putea asigura promovarea examenului.
 

Mai puteţi citi şi:

Bacalaureat 2013 Olt: Liceenii îşi demonstrează „talentele” în calculatoare

Bacalaureat 2013 Olt: 189 de elevi au picat deja BAC-ul

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite