Bacalaureat 2013 Olt: 189 de elevi au picat deja BAC-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu a început bine prima sesiunea a bacalaureatului din acest an că o parte dintre elevii clasei a XII-a din judeţul Olt deja au picat acest examen. Mai exact, este vorba despre 189 de adolescenţi care, deşi s-au înscris pentru examen, nu s-au mai obosit să vină nici măcar la prima de oral la limba română derulată în primele trei zile ale acestei săptămâni.

Majoritatea elevilor din ciclul preuniversitar de la nivelul judeţului Olt şi-au adjudecat fără mari probleme prima probă a bacalaureatului din acest an. Astfel, potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, în afară de cei 189 de elevi care nu s-au prezentat la primă probă numită oficial “proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română”, aproape 95% din restul elevilor au trecut de acest hop şi se pregătesc acum pentru celelalte teste ale primei sesiuni a bacalaureatului 2013.

Mai precis, dintre cei 3.893 elevi ai claselor a XII-a din judeţ care au susţinut proba anterior menţionată, majoritatea – 2.391 elevi, au obţinut calificativul „utilizator experimentat”, alţi 951 elevi – „avansat”, iar restul de 551 elevi – „mediu”. Reamintim că, la această primă sesiune, s-au înscris 4.139 de absolvenţi ai clasei a XII-a din seria acestui an, la care s-au adăugat alţi 893 elevi ce au picat examenul în anii anteriori.

„Elevii care nu se prezintă la probele orale pot participa la probele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat. Pentru a promova examenul, un candidat trebuie să participe şi să ia notă de trecere atât la probele orale, cât şi la cele scrise”, a precizat Mirela Paraschiv, purtător de cuvânt al IŞJ Olt.

Probele scrise încep pe 1 iulie

După proba orală la limba română din aceste zile va urma cea de evaluare a competenţelor digitale: 17 – 21 iunie, urmată de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională programata între 25 - 28 iunie. Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu limba şi literatura română, care va fi urmată, pe 2 iulie, de proba la limba maternă şi, pe 3 iulie, de proba obligatorie a profilului.

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16.00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 12 iulie.

Mai puteţi citi şi:

Start la BAC: peste 5.000 de absolvenţi de la Olt, aşteptaţi să susţină probele examenului

Bacalaureat păzit zilnic de 100 de poliţişti la Olt

 

 


 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite