Avertisment pentru şoferi, la deschiderea tronsonului 2 Slatina - Balş de pe DEx 12. „Se pot dezorienta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul în zona în care se face legătura între E 574 şi tronsonul de drum expres deschis circulaţiei a fost supravegheat în primele ore FOTO: IPJ Olt
Traficul în zona în care se face legătura între E 574 şi tronsonul de drum expres deschis circulaţiei a fost supravegheat în primele ore FOTO: IPJ Olt

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova - Piteşti a fost deschis circulaţiei joi, 28 iulie 2022. Soluţia pentru a face legătura cu DN 65 - E 574, la ieşirea din Slatina, către Piteşti, i-ar putea deruta pe şoferi, care sunt rugaţi să fie atenţi la indicatoare.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia şoferilor să circule cu foarte mare prudenţă în zona nodului rutier care face legătura Drumului Naţional 65 - European 574 cu tronsonul de drum expres proaspăt deschis circulaţiei.  

Cei care circulă dinspre Slatina spre Piteşti, pe drumul european, au obligaţia de a da prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe Drumul Expres 12 dinspre direcţia Piatra-Olt către Piteşti. „Se pot dezorienta“ este temerea autorităţilor, traficul în zonă fiind atent supravegheat după deschiderea noului tronson.

„Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt transmit conducătorilor de vehicule care circulă pe Drumul Naţional 65 - European 574, din direcţia Slatina către Piteşti, faptul că la nodul rutier cu Drumul Expres 12, de la Valea Mare, au obligaţia de a opri, de a se asigura şi de a acorda prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe Drumul Expres 12, din direcţia Piatra Olt către Piteşti.

Menţionăm faptul ca Drumul Naţional 65 - European 574 este semnalizat, în această zonă, cu indicator rutier de limitare a vitezei maxime de deplasare la 40 km/h, indicator - «sfârşitul drumului cu prioritate» , precum şi indicator oprire ( STOP ).

Totodată, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto care se deplasează pe Drumul Expres 12 să nu depăşească viteza maximă admisă pe acest sector de drum, respectiv de 120 km/h“, transmit reprezentanţii Poliţiei Olt.

Şoferii sunt de asemenea sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în trafic, să păstreze o distanţă suficientă în mers, între autoturisme, astfel încât să poată opri în condiţii de siguranţă, şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere.

Reamintim că de joi, 28 iulie 2022, distanţa între Slatina şi Craiova poate fi parcursă pe primul tronson al drumului expres Craiova-Piteşti dat în circulaţie. Se evită, astfel, traversarea municipiului Slatina şi a oraşului Balş, tronsonul de drum expres de aproximativ 40 kilometri accesibil şoferilor cuprinzând cele două centuri ocolitoare.

b

Drumul Expres Craiova - Piteşti are în total 121 km, termenul final pentru darea în folosinţă în integralitate fiind anul 2024. 

„Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Piteşti (finanţat prin POIM 2014-2021) este format din 4 Tronsoane (în lungime de peste 120 de km) care trebuie să asigure o legătură rutieră modernă între Muntenia şi Oltenia.

Dacă Antreprenorul român menţine ritmul actual, circulaţia pe Tronsonul 3 (31,75 km) ar putea fi deschisă anul viitor (2023), iar pe Tronsonul 4 (31,82 km) în următorii doi ani (2024).

Pe Tronsonul 1 (17,7 km) constructorul italian are mari întârzieri (doar 52% avans), ceea ce pune în pericol deschiderea circulaţiei în acest an, conform contractului“, a postat directorul DRDP Craiova, Cristian Pistol.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ultimele pregătiri pentru deschiderea primului tronson al drumului expres DEx 12 Craiova-Piteşti. Şi centura Slatinei intră în uz 

S-a deschis circulaţia pe Centura Slatinei, parte a Drumului Expres Craiova-Piteşti. Cum îi vor ajuta pe şoferi cei 21 de km proaspăt inauguraţi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite