Andreea Jifcu, aur cu echipa României. Junioarele U15 sunt campioanele Europei la tenis de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campioanele Europei la tenis de masă, categoria U 15 FOTO: FRTM
Campioanele Europei la tenis de masă, categoria U 15 FOTO: FRTM

Sportiva slătineană Andreea Bianca Jifcu a devenit, duminică, 10 iulie 2022, campioană europeană la tenis de masă cu echipa României, la categoria Under 15.

Andreea Bianca Jifcu, o sportivă de excepţie a şcolii de tenis de masă din Slatina, este componenta echipei României care duminică-seara, 10 iulie 2022, a câştigat finala Campionatului European de Juniori, desfăşurat la Belgrad, în Serbia. Din echipa de Junioare II (U15) fac parte: Bianca Mei-Roşu, Alesia Sferlea, Cristina Sîngeorzan, Andreea Jifcu, fetele fiind pregătite de antrenorii Anamaria Sebe şi Bogdan Albescu. Sportivele au învins în finală echipa Poloniei, scor 3-2.

„Seară magică la Belgrad pentru naţionala feminină U15! Junioarele II sunt campioane europene! Sunteţi minunate!

(...) Suntem mândri de voi! Pentru constanţa, pofta de performanţă şi dorinţa de a progresa de la meci la meci, pe măsură ce nivelul a crescut la Campionatul European de juniori. 

Finala s-a încheiat aşa cum am visat cu toţii pentru junioarele noastre: România - Polonia 3-2, cu puncte decisive aduse de sportivele zilei, Alesia Sferlea şi Bianca Mei-Roşu!

⚬Alesia Sferlea - Natalia Bogdanowicz 1-3

⚬Bianca Mei-Roşu - Zofia Sliwka 3-1

⚬Alesia Sferlea/Bianca Mei-Roşu - Natalia Bogdanowicz/Zofia Sliwka 2-3

⚬Bianca Mei-Roşu - Natalia Bogdanowicz 3-0

⚬Alesia Sferlea - Zofia Sliwka 3-2

Slovenia, Ungaria şi Slovacia, în grupă, şi Spania, Ucraina şi Germania, pe tabloul principal, sunt naţionalele pe care România le-a dominat şi de care a trecut la Belgrad. “, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis de Masă (FRTM), pe Facebook.

Echipa de băieţi U 19 a câştigat de asemenea titlul european, tenismenii români jucând trei din cele patru finale pe echipe, toate împotriva echipelor Poloniei, şi câştigând două. 

La aceeaşi competiţie junioarele I (U19) au pierdut în finală, în faţa Poloniei, fiind vicecampioane. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Junioarele U 15 şi juniorii U 19 la tenis de masă sunt noii campioni ai Europei

Alexia Tatu este campioana fetelor U14 la Wimbledon

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite