Adolescenta de 14 ani dispărută din Slatina s-a întors în centru. „A locuit la o prietenă”

0
Publicat:

Adolescenta îngrijită într-un centru de tip rezidențial din Slatina, care a dispărut la începutul acestei săptămâni, s-a întors. Nu se află la prima plecare, iar trecutul său ascunde o experiență dureroasă.

Fata, care a trăit o experiență cumplită, are dificultăți de adaptare FOTO: Pixabay
Fata, care a trăit o experiență cumplită, are dificultăți de adaptare FOTO: Pixabay

„La data de 3 februarie, în jurul orei 12:00, minora a revenit la domiciliul său din municipiul Slatina. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că minora s-a aflat pe raza municipiului Caracal, județul Olt, unde a locuit la o prietenă. Minora a precizat că pe perioada cât a lipsit nu a fost victima vreunei infracțiuni”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Fata a plecat în ziua de 31 ianuarie 2023, de la școala la care învață, cei care o au în grijă anunțând, în după-amiaza aceleiași zile, Poliția. Florina Andreea a mai plecat și în trecut din centru, fiind găsită la persoane din Caracal, indicate de către minoră drept prieteni.

Andreea este de doi ani în grija statului, provenind dintr-o familie din zona Caracal. În 2021, mama fetei ar fi încheiat cu o altă familie o „tranzacție”, dorind să-și mărite fata contra unei sume de bani, „soțul” cu care a fost obligată să întrețină relații sexuale fiind un tânăr în vârstă de 18 ani (la data respectivă). Poliția a intervenit atunci, minora fiind predată Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. În timpul cât a stat în familie, au dezvăluit reprezentanții DGASPC, fata nu a frecventat constant școala, din acest motiv adolescenta având și astăzi dificultăți de adaptare.

În timpul șederii sale în centrul rezidențial din Slatina a plecat de mai multe ori, voluntar, fiind găsită de fiecare dată în Caracal, „la prieteni”. Tot în Caracal a indicat minora că s-ar fi aflat și de data aceasta, doar că la o altă adresă.   

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite