O fată de 14 ani, din Olt, a dispărut de trei zile. Andreea, o copilă cu o poveste impresionantă, a plecat de la școală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată în vârstă de 14 ani, îngrijită în sistemul de protecție socială, a dispărut în urmă cu trei zile. Poliția Olt apelează la ajutor pentru găsirea minorei.

Fata  a plecat de la școală, polițiștii o caută de trei zile FOTO: IPJ Olt
Fata a plecat de la școală, polițiștii o caută de trei zile FOTO: IPJ Olt

Florina Andreea Radu  are 14 ani și era îngrijită într-un centru din Slatina, aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. Fata, elevă la Liceul cu Program Sportiv Slatina, a plecat luni, 31 ianuarie 2023, de la școală, însă nu a mai ajuns în centru și nici la liceu nu s-a întors.   

„La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 16:15, polițiștii Poliției Municipiului Slatina au fost sesizați, de o femeie, educatoare în cadrul CSRC Sf. Valentin, din municipiul Slatina, cu privire la faptul că, la data de 31 ianuarie a.c., numita RADU FLORINA ANDREEA, în vârstă de 14 de ani, din municipiul Slatina, a plecat voluntar de la Liceul cu Program Sportiv Slatina și nu a mai revenit nici la liceu și nici în centru.

Semnalmente: înălţime 1,72 metri, greutate 50 de kilograme, ochi căprui, fața rotundă, ten deschis, păr negru, vopsit, lung și drept, fără semne particulare”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt. 

Fata era îmbrăcată, în ziua dispariției, cu o geacă din fâș de culoare neagră, pantaloni din blug de culoare neagră, iar în picioare purta pantofi sport de culoare neagră, mai spun polițiștii.  

Exploatată sexual în familie, fata a ajuns cu doi ani în urmă în grija statului

Adolescenta nu se află la prima plecare voluntară, însă până acum autoritățile reușeau să dea de urma ei relativ repede, de obicei fiind găsită în zona Caracal, unde fata are prieteni.

Reprezentanții DGASPC Olt spun că fata a ajuns în sistem, adusă de poliție, cu doi ani în urmă. Atunci polițiștii au aflat că mama fetei negociase căsătoria Andreei cu un băiat în vârstă de 18 ani, băiatul întreținând relații sexuale cu minora. Familia fetei locuiește în zona Caracal, părinții, s-a constatat la acel moment, dând dovadă de neglijență. Fata a frecventat destul de rar școala, astfel că nu a reușit să se adapteze la școală nici de la preluarea în sistemul de protecție socială.

„Cei care pot furniza informații ce pot ajuta la găsirea minorei sunt rugați să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112”, este apelul polițiștilor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite