Accident grav în Olt. Mașina unuia dintre șoferii implicați a declanșat apelul la 112 prin sistemul eCall

0
0
Publicat:

Un accident în urma căruia două persoane au ajuns la spital s-a produs luni-dimineață, 30 septembrie 2024, pe un drum județean, în județul Olt. Apelul la 112 a fost inițiat automat în urma impactului, operatorul luând astfel legătura cu unul dintre șoferii implicați.

Două persoane au ajuns la spital în urma accidentului din Olt FOTO: colaj martor
Două persoane au ajuns la spital în urma accidentului din Olt FOTO: colaj martor

Accidentul s-a produs după ce un șofer de 38 ani, care se crede că ar fi ațipit la volan, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism care venea din sens opus, condus de un tânăr de 31 ani. Apelul la 112 a fost inițiat prin sistemul eCall din mașina celui de-al doilea șofer, astfel că operatorul Serviciului Unic de Urgență 112 a primit informații despre cele întâmplate chiar de la șofer, fiind direcționate echipajele de prim-ajutor.

La data de 30 septembrie 2024, în jurul orei 7,40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, printr-un apel de tip eCall, cu privire la faptul că, pe Drumul Județean 546, în comuna Brebeni, a avut loc un eveniment rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Izvoarele, județul Olt, din cauze ce urmează a fi stabilite în cursul cercetărilor, ar fi intrat în coliziune cu un atutoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 31 de ani, din comuna Mărunței, care se deplasa din sens opus”, au precizat polițiștii olteni. 

Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina, acestea fiind rănite în urma impactului. Este vorba de șoferul de 38 ani care a  pătruns pe contrasens și de un tânăr de 24 ani, care se afla în același autoturism. Starea celor două victime, conform primelor date, nu ar fi foarte gravă.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.

Tehnologia eCall este instalată pe autoturismele noi și s-a dovedit salvatoare de vieți, mii de apeluri fiind astfel inițiate anual. În caz de accident rutier, tehnologia permite, după impact, transmiterea mai multor date către 112, precum: poziţia geografică a vehiculului, direcţia de mers, datele de identificare ale maşinii, seria, tipul de combustibil utilizat, datele fiind deosebit de importante în situația în care nu se poate lua legătura cu șoferul sau cu pasagerii din autoturism.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite