A murit fosta ziaristă Dana Cenuşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dana Cenuşă, unul dintre primii jurnalişti din judeţul Olt, a decedat, zilele trecute, la numai 55 de ani, răpusă de o boală necruţătoare. Ea a fost înmormântată marţi – 20 aprilie, într-un cimitir din Bucureşti.

Dana Cenuşă a lucrat la publicaţia judeţeană „Oltul” în primii ani de după 1989, apoi s-a angajat la singurul post local de televiziune din judeţ - "Novel", unde a realizat numeroase emisiuni singură sau împreună cu alţi colegi, precum Vasile Lolea sau Eugen Ghercioiu.

În anul 2000 a ieşit din presă devenind consilier pe probleme de comunicare şi imagine al ministrului Justiţiei de la acea vreme, Rodica Stănoiu. Ulterior, Dana Cenuşă a intrat în rândul Ministerului de Interne, respectiv s-a angajat la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) ca expert în comunicare. S-a pensionat în octombrie anul trecut.

În semn de omagiu, foştii colegi de la ANP au postat pe site-ul instituţiei un mesaj de condoleanţe: “Spre o lume mai bună, decent şi tăcut, Dana a plecat în căutarea idealurilor pe care cu atâta încăpăţânare le-a apărat. Cuvintele sunt mici, puţine şi se chircesc meschin în încercarea de a aminti o minte strălucită şi iscoditoare, un suflet generos, o puternică voinţă, o flacără ce a ars cu foarte multă pasiune… Salutăm cu adânc respect o carieră care a marcat într-un mod aparte sistemul penitenciar, iar Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi, poate cel mai vizibil, este cu siguranţă doar o mică parte a activităţii sale. Lumea, Om cu Muzica, Renato… sunt doar câteva idei pe care Dana ni le-a dăruit cu generozitate şi care au unit, măcar pentru câteva clipe, comunitatea, personalul de penitenciare, deţinuţii. Perseverenţă şi dedicare, inovaţie şi încăpăţânare, valori şi principii, interconectarea comunităţii cu sistemul penitenciar sunt principalele repere după care Dana Cenuşă şi-a ghidat întreaga carieră, dar şi viaţa”.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite