VIDEO Un urmărit general care i-a spart casa parohială fostului mitropolit Bartolomeu Anania a fost prins la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Trandafir are 22 de ani, şi a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru mai multe furturi. Tânărul a fost ridicat de poliţiştii de la Investigaţii Criminale dintr-o locuinţă închiriată pentru el de o prietenă, în cartierul sibian Broscărie. 

Tânărul a fost condamnat în luna martie a acestui an la 5 ani de închisoare pentru furt calificat, fiind dat, tot de atunci, în urmărire naţională. 

Poliţiştii spun că era ”specializat” pe furturi din case parohiale şi biserici, una din spargeri fiind la casa parohială a fostului mitropolit al Ardealului, Bartolomeu Anania, de unde a furat o cutie de valori şi bijuterii. De asemenea, tânărul are la activ şi un furt de utilaje de la o firmă din Sibiu. 

El a reuşit să se ascundă de oamenii legii cu ajutorul a două tinere, una din Alba, în vârstă de 26 de ani, vânzătoare la un magazin din oraş, şi una din Cisnădie, de 24 de ani, fără ocupaţie. 

”Acestea, de la emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii, au ajutat condamnatul să se sustragă de la executarea pedepsei prin închirierea de spaţii de locuit la diferite adrese, asigurarea mijloacelor materiale necesare traiului precum şi furnizarea către organele de anchetă a unor informaţii false referitoare la locurile unde  acesta s-ar afla”, spune Anca Bloanca, de la biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. 

Cele două s-au ales cu dosare penale pentru favorizarea infractorului, şi au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventivă.  

Sursa video – IPJ Sibiu, Serviciul Investigaţii Criminale

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite