VIDEO S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu, cu preţuri mari şi fără spectacolul ”grandios” de lumini” promis de organizatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de oameni au participat la deschiderea Targului de Craciun de la Sibiu - Foto Ramona Gaina
Mii de oameni au participat la deschiderea Targului de Craciun de la Sibiu - Foto Ramona Gaina

Mii de sibieni s-au strâns sâmbătă seara în centrul Sibiului, pentru a participa la deschiderea Târgului de Crăciun. A lipsit primarul Klaus Iohannis, care a aprins beculeţele cu o seară înainte, chiar dacă erau închise căsuţele iar în piaţă erau puţini sibieni.

Deschiderea Târgului de Crăciun s-a făcut cu un concert Nicola, asta după ce preoţii tuturor confesiunilor au urcat pe scenă iar la final au cântat, împreună, o colindă. Spectacolul de lumini anunţat drept ”grandios” de către organizatori a lipsit, spre dezamăgirea multora. De asemenea, a lipsit şi primarul Klaus Iohannis, care a aprins luminiţele din Piaţa Mare cu o seară înainte, când căsuţele erau oricum închise iar în piaţă erau puţini sibieni. 

Preţuri piperate

Dincolo de bâlbâielile organizatorice însă, târgul de Crăciun are, pe lângă cele 65 de căsuţe, ponei, carusel şi maşinuţe pentru copii, dar şi foarte multe tentaţii culinare. Preţurile nu sunt însă deloc mici, o sută de grame de prăjituri ”nuci”, spre exemplu, costă 6 lei, deci 60 de lei pentru un kilogram, iar fructele caramelizate (nuci, migdale, alune) 10 lei pentru o sută de grame, deci 100 de lei kilogramul. Căciulile de iarnă, care în magazinele de profil sunt 30-40 de lei, în târgul de Crăciun sunt 60-70 de lei. 

Preotul exorcist cântă la târgul de Crăciun

Târgul de Crăciun rămâne deschis până pe 26 decembrie, iar până la Crăciun, în week-end-uri, vor urca pe scena din Piaţa Mare grupuri de colindători şi interpreţi mai puţin cunoscuţi, singurul nume cunoscut care va colinda la Sibiu fiind cel al lui Cristian Pomohaci, figură extrem de controversată, preot şi interpret de muzică populară cunoscut pentru exorcizările pe care le face.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite