VIDEO Premierul Victor Ponta a inaugurat centrala hidroelectrică din localitatea sibiană Racoviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta se află azi, 19 decembrie, în localitatea sibiană Racoviţa unde inaugurează o hidrocentrală. Acesta va da declaraţii de presă în jurul orei 12.00.

UPDATE: Premierul şi-a exprimat speranţa ca, anul viitor, să vadă listată Hidroelectrica la bursa de la Londra şi le-a cerut oficialilor “să iasă din graniţele noastre” pentru ca de anul viitor ţara noastră să poată exporta energie.

"Inaugurarea acestei hidrocentrale e un semn foarte bun pentru Hidroelectrica, dar şi pentru industria noastră. E bine că se foloseşte tehnică românească. Îmi aduc aminte de vremurile în care noi, românii, eram un model pe multe continente. Hidroelectrica este o societate pe care sper să o vedem listată anul viitor pe Bursa de la Londra, acolo unde anul acesta a fost Romgaz. Ar fi a doua companie românească acolo, ceea ce nu este un lucru puţin. Din 2014 vă rog să gândiţi o strategie pentru România şi pentru Moldova. Vreau să asigurăm energie pentru 24 de milioane de oameni, şi nu pentru 20 de milioane", a spus Ponta.
 


Premierul Victor Ponta se află azi în judeţul Sibiu. El va inaugura, până la prânz, hidrocentrala din Racoviţa care este una dintre centralele construite pe râul Olt.

Amenajarea hidroenergetică pe râul Olt a fost concepută în cinci trepte de cădere între localităţile Avrig şi Cornetu. Fiecare dintre cele cinci trepte este o hidrocentrală de baraj cu lac de acumulare îndiguit pe râul Olt.

Vorbim de hidrocentralele Cornetu, Robeşti care sunt deja inaugurate, respectiv de Racoviţa (care se inaugurează azi), iar Lotrioara şi Căineni se află în diverse stadii de execuţie.

Detalii tehnice. Centrala de la Racoviţa cuprinde diguri perimetrale care înconjoară lacul de acumulare, un baraj deversor situat în dreapta centralei, centrala hidroelectrică, dispator de energie.
Lacul de acumulare are o suprafaţă de circa 335 de hectare, o lungime de 8,6 kilometri, un volum total de retenţie de 14,83 mil mc.

image

Premierul Victor Ponta va face un tur al hidrocentralei de la Racoviţa, iar la ora 12.00 sunt programate declaraţii de presă.La eveniment participă şi ministrul delegat pentru Energie.

Mai puteţi citi:

VIDEO Premierul Victor Ponta a ajuns la Sibiu. Manifestanţii împotriva proiectului de la Roşia Montană i-au strigat: „Ruşine!“

SibiuPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite