VIDEO „1001 metri de poveste românească“- un labirint de 600 metri pătraţi Muzeul în aer liber din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Labirintul a fost expus pentru prima dată la Sibiu. FOTO: Arhivă
Labirintul a fost expus pentru prima dată la Sibiu. FOTO: Arhivă

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte începând cu data de 3 august, timp de trei săptămâni, până în 22 august, o expoziţie surprinzătoare, dedicată folclorului românesc. Labirintul “1001 metri de poveste românească” este un proiect al Asociaţiei Culturale Du-ne, în colaborare cu 18+ festival.

Distribuit pe o suprafaţă de aproape 600 de metri pătraţi, având un traseu de exact 1001 metri, această instalaţie artistică masivă este rezultatul colaborării a mai bine de 40 de tineri artişti români, la care se adaugă efortul mainilor dibace a peste 50 de voluntari care au reuşit să transforme acest proiect ambiţios în realitate. “Folosindu-se de diferite instalaţii ingenioase, labirintul este gândit ca un spaţiu viu şi provocator, gândit astfel încât să stimuleze toate simţurile. Este o experienţă vizuală, auditivă, tactilă, olfactivă, gustativă şi totodată mentală! Construit ca o instalaţie interactivă, labirintul va însoţi paşii curioşilor care-i vor călca pragul, aidoma unei Şeherezade autentice, de-a lungul celor 1001 metri, cu motive, texturi, culori, sunete, ilustraţii, obiecte, texte tematice, descântece şi legende adunate din toate colţurile ţării. O instalaţie uriaşă care, pe lângă faptul că va fi un spaţiu senzorial excepţional, va reflecta frumuseţea tradiţiei, labirintul popular autentic”, se arată în comunicatul organizatorilor. 

Premiera la Cluj

Expus pentru prima dată în Cluj-Napoca în cadrul festivalului “18+” în luna mai, unde a fost vizitat de peste 2000 de persone care l-au explorat, labirintul de poveste românească pleaca acum mai departe intr-o caravană naţională, în care urmează să poposească în mai multe oraşe ale ţării în perioada august-octombrie 2013.

Citeşte şi 

Petiţie pentru Muzeul Brukenthal şi pentru cultura română. Peste 700 de persoane au semnat deja, după anunţul problemelor financiare cu care se confruntă muzeul

50 de ani în muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului - programul manifestărilor din anul aniversar

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite