Târgul de bucate tradiţionale „Branduri transilvănene” are loc în week-end în Muzeul Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Naţional Muzeal ASTRA, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „Mărginimea Sibiului” şi Asociaţia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu”, organizează în perioada 17-18 august, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber) cea de-a doua ediţie a Târgului de bucate tradiţionale „Branduri transilvănene”.

Producătorii din opt judeţe ale ţării (Alba, Arad, Braşov, Maramureş, Harghita, Satu-Mare Sălaj şi Sibiu) vor oferi cumpărătorilor bucate atent selecţionate precum : telemea, urdă şi unt de Sibiu, brânză de burduf Loman (Alba), preparate din carne de porc rasa mangaliţa, dulceaţă de prune (Silvoiţa), prăjituri maramureşene (Satu-Mare), plăcintă întinsă de Turnu (Arad), kurtoş, pâine (Harghita), pălincă (Sălaj), brânză de burduf în coajă de brad (Braşov) şi multe altele.

Atelierele culinare vor permite familiarizarea cu modul de preparare a pălincii de Sălaj, precum şi a unor specialităţi culinare specifice zonei Mărginimii Sibiului. În cadrul acestei ediţii, Asociaţia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu” va propune o animaţie culinară sub genericul Din Alpii Savoiei până în Alpii Transilvaniei, susţinută de Guy Maurice Chatelet, ghid şi animator montan, originar din Savoia, Franţa. Vor fi prezentate salade savoyarde, ratatouille savoyard şi file de peşte la grătar. Vizitatorii vor lua parte la un spectacol de cântece şi dansuri populare din Alba, Maramureş şi Sibiu. Vizitarea târgului se face pe baza abonamentelor de intrare în Muzeul în aer liber.

„La acest târg nu veţi găsi decât produse preparate după reţete tradiţionale. Pregătirea unui produs nu are voie să folosescă alte ingrediente decât cele pe care le întrebuinţau bunicii noştri. Vă dau un exemplu : dintr-un kilogram de muşchiuleţ de porc, la noi se prepară o jumătate de kilogram de produs, faţă de trei kilograme de produs în alte părţi, unde se folosesc soia, apă şi stabilizatori. Vă asigur că dacă mâncaţi din târg, mâncaţi mai puţin cu 60%, pentru că senzaţia de saţietate e mai mare ”a spus Gheorghe Budrală, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „ Mărginimea Sibiului”
 

Vă mai recomandăm:

S-a dat startul festivalului de film horror şi fantastic de la Biertan

Ghiţă Mureşan vine la Sibiu, la Zilele Baschetului

Muzică medievală, cavaleri şi domniţe Festivalul Medieval de la Sibiu. Programul complet al evenimentului

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite