Start la admitere în toate facultăţile din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a dat în această dimineaţă startul înscrierilor în majoritatea facultăţilor. Taxa de înscriere este în general 150 de lei, iar la majoritatea specializărilor admiterea se face pe bază de dosar.

CITEŞTE ŞI:

Facultatile din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” au stabilit perioadele de admitere

Sesiunea de vară a admiterii la facultăţile din Sibiu stă sub semnul îngrijorării. Majoritatea profesorilor se tem că în urma rezultatelor dezastruoase de la Bacalaureat numărul potenţialilor viitori studenţi s-a redus, astfel că foarte multe locuri ar putea rămâne descoperite. Şi acestea nu sunt puţine, Universitatea „Lucian Blaga” oferind spre ocupare peste 5000 de locuri, la toate specializările şi formele de învăţământ.

Cât priveşte examenul de Bacalaureat, conducerea universităţii sibiene apreciază nivelul de seriozitate crescut, dar este de părere că o evaluare mai strictă ar fi trebuit să fie făcută pe toată perioada studiilor. „Conform principiilor managementului calităţii, evaluarea se face pe tot parcursul procesului, şi nu doar la final. Pentru a avea o perspectivă corectă asupra nivelului de pregătire al elevilor şi pentru a obţine un învăţământ de calitate, evaluarea acestora ar trebui să se facă, într-un mod riguros, pe parcursul întregului ciclu de studii preuniversitare şi nu doar la terminarea liceului, printr-un examen de Bacalaureat. Pentru a avea studenţi de calitate, intrarea la nivelul de studii universitare ar trebui să se facă numai pe bază de examen de admitere. Doar așa putem avea candidaţi focusaţi şi bine pregătiţi în domeniul pe care doresc să îl urmeze”, a declarat Constantin Oprean, rectorul Universităţii „Lucian Blaga”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite