Cel mai scump şi complex tronson de autostradă din Romania va fi construit de o firmă din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: CNAIR
sursa: CNAIR

O asociere de constructori din Galaţi şi Italia a câştigat cea mai scumpă licitaţie de autostradă lansată vreodată în România. Este vorba despre autostrada Piteşti-Sibiu, tronsonul 3 Tigveni -Cornetu, care va costa peste un miliard de euro.

Potrivit CNAIR, firma gălăţeană Tancrad, în asociere cu Webuild Spa (Astaldi), va realiza lucrările la autostrada Piteşti - Sibiu, tronsonul 3 Tigveni - Cornetu. 

Contractul are o perioadă de proiectare ofertată conform factorului de evaluare de 12 luni şi o perioadă de execuţie de 45 de luni. Este cel mai scump şi complex tronson de autostradă construit vreodată în România. 

    

„Mai clar: lucrările trebuie să fie finalizate în 4 ani şi 9 luni de la data semnării contractului. Asocierea italiano-română care a câştigat acest contract (finanţat din fonduri europene), cu suma de 5,323 miliarde de lei (fără TVA), trebuie să construiască pe traseul Secţiunii 3: 95 de poduri şi pasaje, un tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie), un nod rutier la Cornetu, un nod rutier la Văleni şi un ecoduct în zona localităţii Călineşti”, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook. 

Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de peste 122 de kilometri, este împărţită în 5 loturi şi va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

Secţiunea 1: Sibiu – Boiţa (14,15 km), se află în execuţie şi are ca termen contractual de finalizare anul 2023.

Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secţiuni (parte a Tronsonului care traversează munţii) este 2027.

Secţiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeş (9,86 km) se află în etapa de proiectare şi trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului.

Secţiunea 5: Curtea de Argeş – Piteşti (30,35 km) este în faza de execuţie şi trebuie finalizată în anul 2025.

Autostrada Sibiu-Piteşti, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) va conecta Centrul şi Vestul României cu reţeaua europeană de autostrăzi.

    

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Podul suspendat de la Brăila: În ce stadiu sunt lucrările la cel mai mare pod din România VIDEO

Podul suspendat peste Dunăre, la răsărit. Imagini superbe realizate de un fotograf profesionist FOTO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite