Sibiu: Spectacole la zeci de metri înălţime la FITS 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu prezintă spectacole ce se vor desfăşura pe faţadele hotelurilor IBIS şi Ramada, precum şi pe macara în Piaţa Mare.

CITEŞTE ŞI:

Actrița Ofelia Popii si Teatrul Radu Stanca, nominalizați pentru premiile Uniter 2010

Cinci reprezentaţii în trei zile, la „Radu Stanca“

În paralel, mari artişti şi oameni de cultură, precum Andrei Codrescu, Dan Perjovschi, Jonathan Mills sau chiar Ioan T.Morar îşi vor aduce aportul la ediţia din acest an.

Una din cele mai spectaculoase trupe de spectacole de stradă prezente în ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este Vertical – XtREme. Compusă din foşti campioni mondiali şi olimpici la sport şi fitness, Vertical – XtREme va susţine un spectacol ce va desfăşura pe faţadele a doua dintre cele mai înalte hoteluri din Sibiu: Ibis şi Ramada. „Am descoperit prima trupă de spectacole de stradă din România. Nu vă pot dezvălui însă o să vedeţi ce se poate face pe faţadele a celor două hoteluri”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Un alt spectacol la înălţime se anunţă a fi cel al companiei franceze Transe Express – Pietonul aerului. Pentru acest spectacol teatrul sibian va pune la dispoziţie trupei o macara ce va fi montată în Piaţa Mare.

Nume grele ale teatrului

Pe cât de spectaculoase se anunţă spectacolele de teatru, pe atât de importante se anunţă a fi şi spectacolele de teatru. Andrei Codrescu, poate cel mai mare scriitor român contemporan, va reveni la Sibiu prin intermediul spectacolului “Ghidul copilăriei retrocedate”, în regia lui Gavriil Pinte. Spectacolul va avea premiera în timpul festivalului, în Casa Artelor, iar Codrescu va fio prezent la Sibiu prin intermediul unei videoconferinţe, problemele de sănătate făcându-i imposibilă deplasarea la Sibiu. O altă premieră o reprezintă Barak Marshall, un nume mare la Holywood. Alte personalităţi care se vor afla la Sibiu pe perioada festivalului de teatru sunt Mihai Mănuţiu, Horaţiu Mălăele, Oriza Hirata, Dorina Chiriac, Ştefan Peca, Dan Perjovschi – va desena live pe pereţii teatrului, Geanina Cărbunariu, Bryan Raynolds sau Radu Afrim.


Subiectul spectacolului este aventura acestei expediţii în psihicul Sibiului şi al României mele natale” – Andrei Codrescu, scriitor

Bilete de ieri

Biletele pentru ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu pot fi cumpărate începând de ieri. Cele mai scumpe bilete costă 30 de lei iar cele mai ieftine 5 lei. Cel mai simplu mod de achiziţionare al biletelor este on-line, pe site-ul de internet www.sibfest.ro. „Oricine are o imprimantă îşi poate cumpăra bilet la orice spectacol”, mai spune Constantin Chiriac.

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite