Sensul giratoriu dezaxat de la Sibiu, considerat pericol public, redat circulaţiei VIDEO

0
0
Circulaţia reluată în sensul giratoriu dezaxat considerat pericol public de la marginea municipiului Sibiu Foto turnulsfatului ro
Circulaţia reluată în sensul giratoriu dezaxat considerat pericol public de la marginea municipiului Sibiu Foto turnulsfatului ro

Un sens giratoriu de la graniţa oraşelor Sibiu şi Cisnădie, construit în afara drumului principal, necentrat pe axul acestuia, închis la o zi de la darea în funcţiune pentru că era pericol public, a fost redat circulaţiei.

Măsura de redeschidere a fost impusă după ce s-au remediat disfuncţionalităţile, susţin poliţiştii sibieni explicând motivul pentru care a fost reluată circulaţia în controversatul sens giratoriu de la graniţa municipiului Sibiu.

Accesul în sensul de pe Calea Cisnădiei a fost restricţionat la doar o zi de la darea lui în folosinţă, joi, 28 aprilie, pentru că nu era finalizat şi nici semnalizat corespunzător, în urma semnalelor de alarmă trase de către localnici. Aceştia au remarcat că cei mai mulţi dintre şoferi ignorau pur şi simplu giratoriul, punând astfel în pericol circulaţia în zonă.

La scurt timp după ce au început să posteze imagini în mediul online, giratoriul a devenit ţinta ironiilor pe reţelele de socializare.

Luni, 2 mai, traficul a fost reluat în sensul giratoriu, după ce au fost montate o serie de indicatoare rutiere, trasat marcajul corespunzător şi amplasate balize ca separatoare de sens, lucrări care au primit girul Poliţiei Rutiere Sibiu, în urma unei verificări în teren. 

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Sibiu şi din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Rutier s-au deplasat în zona sensului giratoriu pentru a verifica dacă reprezentanţii societăţii responsabile cu lucrările de semnalizare au luat măsurile impuse, astfel încât circulaţia autovehiculelor să se desfăşoare fără probleme”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene SIbiu, Elena Welter, subliniind că problemele au fost înlăturate şi că circulaţia în zonă va fi atent monitorizată, în următoarea perioadă, de către agenţii de circulaţie. 

Giratoriul, pericol public chiar şi după ce a fost închis

Miercuri, 27 aprilie, un sens giratoriu menit să fluidizeze circulaţia pe DJ 106C - Calea Cisnădiei şi să uşureze accesul către un viitor spaţiu comercial ce urmează să fie amenajat la graniţa dintre Sibiu şi Cisnădie, la intrare în Cartierul Arhitecţilor, a creat haos în trafic, participanţii la trafic fiind bulversaţi de amplasarea stranie a acestuia şi de lipsa indicatoarelor şi marcajelor corespunzătoare.

Giratoriul dezaxat de la ieşirea din Sibiu spre Cisnădie Foto FB Maria Teodora

Controversatul sens giratoriu dezaxat de pe Calea Cisnădiei, Sibiu, închis la o zi de la darea în folosinţă Foto Maria Teodora

În urma semnalelor cetăţenilor, Poliţia Rutieră din Sibiu a luat decizia de a restricţiona traficul până la remedierea disfuncţionalităţilor. Tot weekend a fost închis, dar chiar şi aşa s-a dovedit a fi în continuare un adevărat pericol public pentru şoferi, din cauza deciziei de amplasare a unor balize ca separatoare de sens. 

O dovedeşte unul dintre participanţii la trafic care a fost la un pas să intre în coliziune cu un alt conducător auto care, bulversat de rolul balizelor, a intrat pe contrasens. Incidentul a fost surprins cu ajutorul unei camere de bord de pe maşina care circula corect şi postat pe reţelele de socializare.  

Controversatul giratoriu dezaxat din Sibiu, pericol public chiar şi în perioada cât a fost închis (Sursă imagini FB Info Trafic Sibiu)

„Postez acest video pentru a atrage atenţia asupra proiectului eşuat ce a fost construit de mari ingineri şi proiectanţi cu facultăţi şi diplome de master, ocupanţi ale unor posturi importante în instituţii ale statului şi întreprinderi. Poate se sesizează cine trebuie sau ajunge informaţia unde trebuie pentru a se lua o măsura de a modifica acel sens giratoriu. Se pot întâmpla catastrofe din neatenţie, viteză, inconştienţă, alcool, şi multe alte motive”, a povestit şoferul implicat în incident.

„În cazul de faţă am avut noroc că l-am observat la timp şi amândoi circulam cu o viteză adecvată, nu mă aşteptam la aşa ceva. Şi-a cerut scuze, i-am făcut si eu semn că totul e ok şi ne-am văzut de drum”, a mai menţionat sibianul.

Lucrări „cu cântec” de peste 5 milioane de euro, din bugetul judeţului

Sensul giratoriu de pe Calea Cisnădiei face parte dintr-un complex de lucrări de modernizare şi extindere a drumului principal din Cartierul Arhitecţilor, demarate anul trecut de firma Strabag, investiţii ce depăşesc 5 milioane de euro, fonduri alocate din bugetul judeţului. 

Fiind vorba despre un drum judeţean - DJ 106C, este administrat de Consiliul Judeţean Sibiu. 

Poliţiştii sibieni nu au sancţionat nici constructorul şi nici beneficiarul lucrărilor, în ciuda disfuncţionalităţilor şi pericolului create. Nici reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu şi nici cei ai Strabag nu au dorit să aibă vreo reacţie publică în urma scandalului izbucnit.

De altfel, sensul giratoriu nu reprezintă singura „lucrare cu cântec” de pe Calea Cisnădiei. Mai nou este vizată legalitatea avizelor şi a autorizaţiilor de construcţie de pe această arteră rutieră.

Vă mai recomandăm şi: 

România lui Dorel. Sens giratoriu dezaxat de la Sibiu, închis la nici o zi de funcţionare. Era pericol public VIDEO

Asfaltări pe ploaie la Sibiu. Motivul pentru care drumarii s-au grăbit să termine lucrările de 2 milioane de euro

Sibiu


Ultimele știri
Cele mai citite