Fenomenul rutier de pe Calea Cisnădiei: şoferii ignoră indicatoarele, deşi riscă amenzi uriaşe VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legislaţia rutieră încălcată în continuu pe Calea Cisnădiei în Cartierul Arhitecţilor din judeţul Sibiu în ciuda amenzilor mari Foto colaj
Legislaţia rutieră încălcată în continuu pe Calea Cisnădiei în Cartierul Arhitecţilor din judeţul Sibiu în ciuda amenzilor mari Foto colaj

Accesul într-un cartier aflat la graniţa dintre Cisnădie şi Sibiu din drumul principal este posibil doar prin ocolire. Nerespectarea restricţiilor rutiere este pedepsită cu amenzi de până la 3.000 de lei.

La finele anului trecut, o zonă aflată la mare căutare, în plin proces de modernizare, a fost împânzită cu zeci de indicatoare rutiere de interdicţie, pe drumul principal - Calea Cisnădiei (DJ 106C) - modernizat cu 5 milioane de euro.

Astfel, locatarii Cartierului Arhitecţilor - de pe mai bine de 20 de străzi (în realitate sunt cu mult mai multe străduţe) -, s-au trezit obligaţi să parcurgă kilometri suplimentari pentru a intra/ieşi în/din zonele în care locuiesc. 

Reţeaua stradală a cartierului a fost proiectată cu artere perpendiculare pe DJ 106C, fără un sistem care să ofere posibilitatea de a se putea circula în interiorul zonei, de pe o stradă pe alta, pentru a fi evitat întregul disconfort oferit de drumul principal.

În ciuda amenzilor drastice aplicate pentru încălcarea marcajului stradal şi nerespectarea indicatoarelor rutiere, zilnic zeci de locatari aleg să ignore legislaţia rutieră pentru a putea ieşi / intra în cartier.

Soluţiile care au creat alte probleme

În funcţie de zona din care vin sau spre care se îndreaptă, locatarii din Cartierul Arhitecţilor pot avea acces în sau din Calea Cisnădiei doar ocolind până la cel mai apropiat dintre cele trei sensuri giratorii amplasate pe sectorul de drum care mărgineşte cartierul. Restricţiile rutiere au avut în vedere ca în acest mod să se evite ambuteiajele zilnice, cozile interminabile şi pericolul constant din trafic, zona fiind una extrem de tranzitată, mii de localnici din Cisnădie locuind în acest cartier. 

Şi nu sunt singurele ciudăţenii ale acestei zone. Spre exemplu, există străzi care par să se intersecteze cu drumul principal, dar dau direct în trotuar, altele care duc spre nicăieri sau lipsa transportului în comun. 

Decizia autorităţilor privind accesul în cartier, care a vizat în principal fluidizarea traficului pe Calea Cisnădiei, s-a dovedit a nu fi însă nici pe placul locatarilor, motiv pentru care mulţi dintre ei au ales să ignore zilnic legislaţia rutieră şi să-i pună în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic, cu riscul de a încasa amenzi care ajung la aproximativ 3.000 de lei. 

„Se circulă ca pe câmp”

Fenomenul este dovedit nu numai de mărturiile localnicilor şi nenumăratele reclamaţii pe această temă, ci şi de o filmare postată pe reţelele de socializare, prin care se demonstrează, o dată în plus, cât de des se încalcă normele rutiere în zonă. 

„Câteva capturi ale camerei de bord adunate în vreo două ore de circulat pe DN 106D. Pentru sibieni, linia continuă este opţională”, se concluzionează în textul ataşat filmării. 

În imaginile surprinse se observă numeroşi şoferi care aleg să ignore indicatorul rutier cu „virajul interzis” la stânga şi încalcă marcajul longitudinal continuu, în loc să meargă până la primul sens giratoriu şi să întoarcă pentru a pătrunde în cartier. 

„Se circulă ca pe câmp”, recunosc sibienii nemulţumiţi de asemenea şi de amenzile drastice aplicate celor care încalcă circulaţia. 

Penalizări de până la 20 de puncte de penalizare

Şi numărul mare de sancţiuni aplicate de Poliţie pe tronsonul de doar câţiva kilometri al DJ 106 C vorbeşte parţial despre fenomenul straniu de pe Calea Cisnădiei: spre exemplu în 30 de zile, s-au aplicat peste 90 de sancţiuni. 

Poliţiştii Serviciului Rutier Sibiu şi cei din Cisnădie au intensificat activităţile de supraveghere şi control în zonă, de la începutul lunii decembrie a anului trecut. S-au aplicat amenzi şi pentru neacordarea de prioritate de trecere autovehiculelor care circulă din sens opus. 

Dar, în ciuda sancţiunilor severe, care prevăd inclusiv penalizări cu până la 20 puncte amendă, problema încă nu a fost stopată şi pare fără rezolvare. Contravenienţii au posibilitatea de a achita amenzile în termen de 15 zile la jumătate din minim, plus şase puncte de penalizare.

Vă mai recomandăm şi:

Ce urmări a avut dialogul halucinant dintre un medic şi fiica unui pacient: „Ce vrei tu, nesimţită ordinară?“ VIDEO

Cartierul în care este interzis virajul la stânga. Strada principală este împânzită cu indicatoare şi cu sensuri giratorii

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite