Scandal la Bursa Sibiu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bursa din Sibiu
Bursa din Sibiu

Cinci acţionari ai Bursei de la Sibiu, printre care o firmă de brokeraj condusă de unul dintre membrii CA ai Sibex, au solicitat revocarea Consiliului de Administraţie al bursei şi alegerea unor noi administratori pe perioada rămasă.

Propunerea a fost înscrisă pe ordinea de zi a AGA programată pentru 15 decembrie. Solicitarea a fost făcută de firmele de brokeraj Delta Valori Mobiliare (care deţine 4,92% din acţiunile Sibex) şi WBS România (0,98%), de societăţile Fratelli Codognotto di Codognotto Gianfranco&C - înregistrată în Italia- (3,94%), şi de două persoane fizice, Bogdan Baloşan (1,26%) şi Marian Renato Neagoe (0,32%), potrivit unor completări aduse marţi convocatorului AGA.
Motivele acestei propuneri nu au fost prezentate.
Consiliul de Administraţie al Sibex este format din Teodor Ancuţa - preşedinte şi director general al Sibex încă de la înfiinţarea bursei de la Sibiu, în 1994, Radu Lupuţi (fost preşedinte şi director general la firma Nova Invest, care s-a retras din activitatea de brokeraj), Cristian Sima (cel mai mare acţionar al WBS România şi directorul general al firmei), Marius Trif (Carpatica Invest) şi Anton Ionescu (preşedintele CA al SSIF Broker).
Pentru AGA din 15 decembrie s-a mai propus modificarea unui regulament privind organizarea, funcţionarea şi tranzacţionarea în cadrul pieţei reglementate la vedere administrată de Sibex. Solicitarea a fost făcută de SSIF Broker (3,47% din acţiunile Sibex) şi SIF Moldova (4,47%).
În aceeaşi AGA, acţionarii vor discuta şi modificarea denumirii în Sibex - Sibiu Stock Exchange, din Bursa Monetar-Financiară şi de Mărfuri Sibiu, precum şi emblema societăţii.
Propunerea de modificare a denumirii vine după ce în ultimii ani atât conducerea bursei, brokerii cât şi ceilalţi actori ai pieţei de capital au utilizat frecvent denumirea "Sibex" în locul celei sub care s-a înfiinţat bursa de la Sibiu.
Tot în decembrie acţionarii operatorului de piaţă de la Sibiu vor analiza şi lista tarifelor practicate de bursă pentru cursurile pe care le organizează, precum şi modificarea unor tarife şi comisioane. În plus, va fi discutată şi modificarea unui regulament privind organizarea, funcţionarea şi tranzacţionarea în sistemul alternativ al bursei.
Pe piaţa de la Sibiu se tranzacţionează contracte futures şi opţiuni având ca activ suport acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, valute şi aur, cu scadenţa la una, două sau trei luni. Cele mai lichide derivate sunt cele pe acţiunile SIF Oltenia şi pe indicele american Dow Jones Industrial Averaje.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite