Şase noi sensuri giratorii în Sibiu, în 2015. Care sunt principalele investiţii programate pentru acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sase noi sensuri giratorii vor fi facute in Sibiu
Sase noi sensuri giratorii vor fi facute in Sibiu

Bugetul Sibiului pentru 2015 este de 486.044.210 lei, iar pe lista de investiţii se află, printre altele, lucrări la străzi, la unităţi de învăţământ, la spitalul de Pediatrie sau la Grădina Zoologică.

Pe lista de investiţii în străzi şi obiective publice pentru anul se regăsesc construcţia unui nou pod în zona pieţei Cibin, modernizarea străzilor Cindrelului, Bobâlna, Piaţa Prahovei, Doamna Elena Cuza, Toamnei, Castorului, Plugarilor, Colinei, Petru Maior, Lăptăriei, Ecaterina Teodoroiu, Bujorului, Mureşului, Crişului, Gheţăriei, Traian Demetrescu, Viile Sibiului, Odessa, Lamarc, Crinilor, General Aldea Sandu, Tohan, Petru Poni, Vânătorilor, Zorilor, Ciocârliei, Albinelor, Prometeu, Ceaikovski, Olteţului, extinderea şcolii nr. 13 prin construirea unui nou corp de clădire,  construcţia viaductului Mihail Kogălniceanu – Calea Şurii Mici,   modernizarea străzilor Măgheranului, Calea Guşteriţei, Macaralei, Oţelarilor dar şi lucrări de modernizare şi reabilitare a străzilor Kiev, Deva, Abrud şi Bagdasar . Anul acesta se vor încheia lucrările de reabilitare a străzilor Tribunei, Revoluţiei, Arhivelor, D.D Roşca, Piaţa Tălmaciu şi vor fi modernizate străzile Frunzei, Gutuilor, Strugurilor, Lyon, Viitorului. 

Lucrările noi includ amenajarea reţelelor de apă şi canalizare, de gaz şi electricitate pentru noile blocuri ANL din cartierul Reşiţa, amenajarea de platforme de gunoi menajer în contextul intrării în vigoare a noului Masterplan pentru gestionarea deşeurilor menajere, modernizarea reţelelor de apă şi canalizare pe străzile Mirăslău şi I. Velceanu, reabilitarea carosabilului pe strada Barcelona, modernizarea străzilor Ana Ipătescu, Niţă Octavian, Mălinului, Munteniei, Principatele Unite, Strungului, Drumul Ocnei, Ogorului, Doinei, Frezorilor, reabilitarea drumului vechi, a trotuarelor, a zidului de sprijin şi a iluminatului public în Păltiniş sau modernizarea străzii Timişoara. 

De asemenea, este prevăzută realizarea a şase noi sensuri giratorii la intersecţiile străzii Autogării cu strada Metalurgiştilor, străzii Bâlea cu strada Ştefan cel Mare,  străzii Calea Şurii Mari cu drumul Ocnei, străzii Ludoş cu Calea Dumbrăvii, străzii Maramureşului cu strada Aurel Popa, străzii Ştefan cel Mare cu strada Negoi. 

Investiţiile serviciilor publice includ, printre altele, la mansarda grădiniţei nr. 5 şi construcţia unei noi grădiniţe, continuarea lucrărilor la Spitalul de pediatrie, noi lucrăril al Grădina Zoologică, extinderea, etajarea şi reamenajarea sediului Casei de Cultură a Municipiului Sibiu (1.000.000 lei).

Vă mai recomandăm: 

Cum să fii mai mult decât un simplu student. O fată din Sibiu a inventat un sortiment de ciocolată care va fi lansat pe piaţă de o companie românească

Şi-a ales facultatea din pasiune, iar astăzi are şansa ca un sortiment de bomboane de ciocolată creat de ea pentru un concurs studenţesc să fie realizat pentru piaţa de consum de un producător din România.

FOTO Un bunic desprins din poveştile triste româneşti. Moş Nicolae creşte singur trei nepoţele, dintr-o pensie de 350 de lei

Cu bani foarte puţini, dar cu foarte multă dragoste, un bătrân de 69 de ani din satul Ţeline, judeţul Sibiu, creşte singur trei minuni de copii.

Povestea impresionantă a unei premiante: abandonată de mamă, cu tatăl răpus de cancer, e crescută de bunică

Georgiana Vlad, o fetiţă de 11 ani din Răşinari, are numai premiul I la şcoală şi carnetul plin de „foarte bine“, chiar dacă îşi duce viaţa în condiţii extrem de modeste. O creşte bunica în vârstă de 78 de ani, într-o locuinţă de nici 20 de metri pătraţi.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite