Şapte probe pentru desemnarea celui mai puternic om din lume, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Strongman Champions League”, competiţia sportivă care va avea loc în acest weekend la Sibiu va fi supervizată de IFSA (International Federation of Strength Athletes) şi este inclusă în calendarul competiţional internaţional pentru anul 2014.

La concurs au confirmat deja prezenţa 10 sportivi internaţionali care se vor întrece pe durata a două zile, 20 şi 21 septembrie, în şapte probe agreate de către IFSA. 

Frame walk

În cadrul acestei probe, sportivii trebuie să transporte un cadru metalic de care sunt atârnate greutăţi totalizând 300 de kg pe un traseu de 30 de metri într-un timp limită de 60 de secunde. Câştigă sportivul care finalizează traseul în cel mai scurt timp posibil sau, în cazul în care niciunul nu reuşeşte să termine traseul, cel care ajunge cel mai departe.

Atlas Stones

„Atlas Stones” este o probă de forţă în cadrul căreia concurenţii trebuie să ridice în cel mai scurt timp posibil, 5 pietre, cu greutăţi de 105, 115, 130, 135 respectiv 165kg. Pietrele trebuie pozitionate pe platforme a căror înălţime variază între 125 cm (pentru cea mai grea piatră), şi 180cm (pentru cea mai uşoară piatră). Câştigătorul este concurentul care termină proba în cel mai scurt timp.

Iveco Deadlift with Car

„Iveco Deadlift with Car” este o probă de viteză şi forţă. Concurenţii trebuie să ridice o maşină de cât mai multe ori cu putinţă, înainte de expirarea celor 75 sec. Maşinile se ridică din partea de spate. Câştigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări.

Atlassib Hercules Hold Cars

„Atlassib Hercules Hold Cars” este o probă de rezistenţă. Concurenţii trebuie să ţină cât mai mult timp 2 maşini, aflate pe o rampă de 5.5 m lungime şi 1m înălţime. O maşină cântăreşte între 1.5 – 2 tone, deci greutatea totală ar ajunge la aproximativ 4 tone. Câştigătorul este concurentul care ţine maşinile în suspensie cât mai mult timp.

Wheel flip

Proba „wheel flip” constă în rostogolirea unui cauciuc cu o greutate de aproximativ 380-400 kg pe o distanţă de 20 m. Câştigătorul este concurentul care termină traseul în cel mai scurt timp posibil.

Atlassib Bus Pull

„Atlassib Bus Pull” este o probă contratimp, în cadrul căreia concurenţii trebuie să dea dovadă de forţă tragând un autocar cu o greutate între 14-18 tone, pe o distanţă de 30 m. Câştigătorul este concurentul care termină traseul în cel mai scurt timp.

Log lift

Sportivii trebuie să ridice deasupra capului o greutate care cântăreşte între 115 – 140 de kg. Câstigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări într-o anumită limită de timp, de obicei între 70 şi 90 de secunde.

Intrarea la eveniment este liberă.

Vă mai recomandăm: 

FOTO Vacanţă la Albota, oaza de linişte din inima Făgăraşilor

La aproximativ 60 de kilometri de Sibiu, în inima naturii şi în decorul de poveste al munţilor Făgăraş, un complex turistic dezvoltat de un investitor german vă aşteaptă cu cele mai bune preparate din păstrav, pâine şi deserturi de casă, lacuri de pescuit şi peisaje care îţi taie respiraţia.

Vacanţă de poveste la Răşinari, în satul copilăriei lui Goga şi Cioran

La doar 10 kilometri de Sibiu, un sat românesc autentic, pitoresc şi plin de poveşti frumoase vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul, „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.

Drumeţie de poveste pe vârful Negoiu, muntele de pe care se vede Dunărea

Minunile ascunse ale Făgăraşilor curg de la cabana Negoiu pînă pe vârf de munte, într-un tablou de poveste care îţi umple sufletul şi îţi taie respiraţia. Haideţi cu noi într-o excursie minunată, în cadrul campaniei Adevărul „125 de locuri pentru care iubim România“.

FOTO VIDEO Cu bicicleta pe vârful Măgura. Împrejurimile de poveste ale Sibiului, descoperite pe două roţi

Bicicliştii experimentaţi spun că traseul până pe vârful Măgura nu e unul uşor, dar merită din plin tot efortul. Priveliştea de pe vârf opreşte parcă timpul şi te lasă fără cuvinte.

VIDEO FOTO Drumeţie în munţii Făgăraş. Peisaje de poveste şi casacada Şerbota, cea mai frumoasă din zona Făgăraşilor

Cu rucsacul în spate şi cu nelipsitul aparat de fotografiat Munţii Făgăraş vă aşteaptă cu peisaje de poveste, care încântă ochiul şi bucură sufletul. În campania „125 de locuri pentru care iubim România“, vă invităm la drum prin Făgăraş!

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite