Restricţii de circulaţie în centrul Sibiului pentru turnarea unui film despre al Doilea Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de producţie Libra Film din Bucureşti, împreuna cu SK Films din Salzburg, va co-produce în lunile iulie-august ale acestui an , filmul artistic de lung metraj our Big Time, (Cei mai frumoşi ani), în regia lui Wolfram Paulus.

CITEŞTE ŞI:

Cele mai bune filme din Europa Centrală vin la Mediaş

Povestea, petrecută în anul 1944, începe la Graz şi descrie întȃmplările a doi adolescenţi austrieci, Ferry şi Alex în perioada bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Povestea celor doi tineri, deşi plasată sub auspiciile războiului, este o poveste optimistă despre prietenie, Ferry şi Alex trecȃnd printr-o serie de aventuri specific vȃrstei lor (14-15 ani). Filmul, bazat pe un scenariu scris de acelasi  Wolfram Paulus, va fi jucat în limba germană, iar distribuţia este în mare majoritate formată din actori veniţi din Austria şi Germania. Filmările se vor desfăşura integral în Romȃnia iar majoritatea cadrelor de exterior urmează să fie filmate în Sibiu.

Filmările vor avea loc în perioada 11 - 16 iulie, în mai multe puncte importante ale oraşului.
Luni, 11 iulie, filmările vor avea loc în Muzeul de Istorie şi la Baia Neptun. Între orele 7 şi 12, locurile de parcare dintre intrarea în Muzeul de Istorie şi turnul de pe strada Alexandru Odobescu vor fi ocupate de echipa de filmare.

Marţi, 12 iulie, filmările se mută în zona Pasajului Scărilor, între străzile Alexandru Odobescu şi Turnului, în zona pietonală. Între orele 7 şi 16, însă, traficul auto de pe strada Târgu Vinului în direcţia Faurului şi de pe strada Turnului în direcţia Faurului va fi oprit temporar, în reprize nu mai lungi de un minut.
Miercuri, 13 iulie, filmările se vor desfăşura în zona Pieţei Aurarilor şi pe strada Centumvirilor. Între orele 7 şi 14 accesul auto în Piaţa Aurarilor şi pe străzile adiacente va fi restricţionat iar între orele 15 şi 20 nu se va circula pe strada Centumvirilor. De asemenea, în perioada de filmare pe strada Centumvirilor, circulaţia pe străzile Alexandru Odobescu şi Tribunei între intersecţia cu Mitropoliei şi cea cu Bastionului va fi, din nou, restricţionată pe durate nu mai lungi de un minut.

Joi, 14 iulie, filmările vor avea loc în Piaţa Huet unde o parte a locurilor de parcare vor fi eliberate pentru realizarea cadrului de filmare, pe durata întregii zile.
Vineri, 15 iulie, între orele 11 şi 15 se va filma pe strada Cetăţii. Locurile de parcare vor fi ocupate pe porţiunea strada Cetăţii nr. 30 până la intersecţia cu strada Gheorghe Lazăr iar accesul auto dinspre strada Papiu Ilarian va fi restricţionat în reprize de un minut în acest interval orar. Tot vineri, între orele 14 şi 24, locurile de parcare de pe strada Avram Iancu, dintre numărul 12 şi magazinul Billa vor fi eliberate iar circulaţia va fi restricţionată pe reprize.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite