Articol publicitar

Record de înscrieri la cea de-a şasea ediţie Transylvania Horse Show: 36 de locuri ocupate în doar 72 de ore la Concursul Internaţional Universitar

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
trans hors show

TransylvaniaHorse Show, care va avea loc în perioada 10 – 12 iunie, dovedeşte încă o dată că este cel mai popular eveniment hipic universitar din Europa. La fel ca şi ediţiile anterioare, competiţia va avea loc în satul Prod (com. Hoghilag), situat la 16 kilometri de Sighişoara, într-un peisaj idilic recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca fiind o destinaţie ideală pentru turiştii care vor să practice echitaţia outdoor.

Pentru Concursul Internaţional Universitar - Cupa Naţiunilor pentru Studenţi (AIEC Student RidersNation Cup - Romania 2015), organizat în colaborare cu Association International des EtudiantsCavaliers (AIEC), care va avea loc în cadrul celei de-a şasea ediţii a TransylvaniaHorse Show, înscrierile s-au încheiat după numai 72 de ore, fiind stabilit astfel un nou record în istoria competiţiei. Este remarcabilă atenţia de care beneficiază concursul din România, mai ales că acesta se desfăşoară cu doar două săptămâni înainte de Campionatul Mondial Universitar din Suedia.

12 echipe formate din 36 de studenţi din ţări ca SUA, Irlanda, Marea Britanie, Elveţia ş.a. au fost acceptate pentru a evolua în cadrul Concursul Internaţional Universitar. Concurenţii vor avea la dispoziţie doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puşi la dispoziţia acestora de către organizator.

trans hors show

“Acest concurs pentru studenţi este o adevărată pepinieră pentru viitori concurenţi şi îşi propune să resusciteze o disciplină sportivă olimpică, foarte populară în vestul Europei, dar aproape inexistentă în România. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu specialişti de top din ţări cu tradiţie pe această disciplină”, spune Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului.

De-a lungul celor cinci ediţii de până acum ale TransylvaniaHorse Show, în cadrul Concursului Internaţional Universitar au participat peste 200 de studenţi, mulţi dintre ei revenind după câţiva ani în cadrul competiţei pentru profesionişti: “Atmosfera este una specială, relaxată, pe care nu o întâlneşti la alte concursuri de gen. Tineri călăreţi de top, călăreţi profesionişti şi suporteri din toate colţurile lumii vin cu drag la Prod de şase ani, pentru a participa la TransylvaniaHorse Show”, adaugă Mihnea Vîrgolici.

TransylvaniaHorse Show este un eveniment ecvestru internaţional, care găzduieşte anul acesta două tipuri de competiţii oficiale: Cupa României la probă completă – cross country, probă cu obstacole naturale pe teren variat, probă de obstacole şi dresaj - şi Concursul Internaţional Universitar - Cupa Naţiunilor pentru Studenţi, pentru acesta din urmă TransylvaniaHorse Show primind premiul “Concursul anului” pentru ediţiile din 2011, 2012, 2014 şi 2015. Pe lângă cele două competiţii, la TransylvaniaHorse Show vor avea loc show-uri şi demonstraţii ecvestre.

O retrospectivă a TransylvaniaHorse Show 2015 puteţi viziona mai jos

“Din 2011, TransylvaniaHorse Show este o prezenţă anuală în calendarul AIEC şi a fost votată Competiţia Anului de patru ori în ultimii cinci ani. Pentru mulţi concurenţi acesta este primul eveniment pe care îl fixează în calendarul competiţional şi punctul de referinţă al sezonului. În calitate de Director al Competiţiilor AIEC, dar şi prin prisma impresiei pe care mi-a lăsat-o pe parcursul vizitelor mele, recomand TransylvaniaHorse Show ca pe o experienţă memorabilă şi cred că niciun efort nu e prea mare pentru a participa la această competiţie minunată”, spune Gary Flynn, Director al Compeţitiilor  în cadrul Asociaţiei Internaţionale a Studenţilor Călăreţi (AIEC).

Cea de-a şasea ediţie a TransylvaniaHorse Show va avea loc în perioada 10 – 12 iunie, la Prod, jud. Sibiu, şi va aduce în România concurenţi din 16 ţări, precum şi oficiali ai lumii ecvestre naţionale şi internaţionale. Scopul acestui eveniment este acela de a readuce în atenţia publicului larg echitaţia ca sport profesionist şi amator. Evenimentul îşi propune să promoveze artişti şi producători locali, să amplifice potenţialul turistic al zonei, dar şi să prezinte o competiţie sportivă într-o atmosferă relaxantă, de vacanţă, într-un peisaj inedit. Spectatorii TransylvaniaHorse Show vor avea la dispoziţie şi o zonă de chill&fun, unde se vor putea destinde atât cei mari, cât şi cei mici. Satul Prod se află situat la doar 16 kilometri de Sighişoara, unul dintre cele mai bine păstrate oraşe medievale din Europa, inclus în lista siturilor UNESCO.

Mai multe detalii pe www.horseshow.ro, pe facebook.com/horseshow.ro sau https://www.youtube.com/channel/TransylvaniaHorseShow

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite