„Procesul“ lui Kafka se ţine la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional include spectacolul „Închisoarea de oase”, montat de regizorul Eugenio Barba, o variaţiune după celebrul capitol din romanul scriitorului ceh. Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfăşura în perioada 28 mai – 6 iunie şi va avea tema „Întrebări“.

Program- Festival Internaţional de Teatru de la Sibiu

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), al treilea ca amploare din lume după cele din Edinburgh şi Avignon, propune, în perioada 28 mai -6 iunie,  un program care aduce participanţi din 70 de ţări, cu 350 de evenimente ce se vor desfăşura în 66 de spaţii de joc.

Intrebările lui Brook

FITS găzduieşte spectacole ale unora dintre cei mai importanţi regizori de teatru de pe scena internaţională, Eugenio Barba, Peter Brook sau Pippo Delbono. Astfel, compania Odin Teatret (Danemarca) vine cu două spectacole ale lui Eugenio Barba:

„Închisoarea de oase" şi „Odă progresului". Variaţiune după capitolul „În faţa legii", faimoasa parabolă cu paznicul porţii din catedrală, din romanul „Procesul" al lui Franz Kafka, spectacolul „Închisoarea de oase" (cu titlul pornind de la un verset din Evanghelia după Matei) va fi reprezentat, la Sibiu, sâmbătă, 29 mai.

De asemenea, Schauspielhaus Zürich (Elveţia), împreună cu Teatro Garibaldi di Palermo (Italia) şi Bart Production, vor reprezenta, duminică, 30 mai, cel mai nou studiu teatral al lui Peter Brook, intitulat „Întrebări".

Compania Pippo Delbono va fi prezentă în festival, la 5 iunie, cu spectacolul de teatru monolog „Poveşti de iunie".

„Aşteptăm zilnic, la Sibiu, 35.000 de spectatori. Cel mai scump bilet la un spectacol este de 30 de lei, preţurile variază între 15 şi 25 de lei şi pot fi rezervate pe siteul festivalului www.sibfest.ro", a spus Constantin Chiriac, directorul Festivalului „Radu Stanca" din Sibiu, organizatorul festivalului. Bugetul FITS este de 5,8 de milioane de euro, la care Ministerul Culturii a contribuit cu peste 365.000 de euro.

„Faust", în mai multe variante

Festivalul se desfăşoară sub semnul temei „Întrebări", o meditaţie asupra teatrului, rădăcinilor şi raţiunilor existenţei acestuia, analizate în conferinţe de criticii George Banu şi Dan C. Mihăilescu.

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj prezintă adaptarea scenică a capodoperei cinematografice „Strigăte şi şoapte", de Ingmar Bergman, în regia lui Andrei Şerban, iar Levan Tsuladze revine la Sibiu cu Basement Theatre (Georgia), aducând spectacolul „Faust" de Goethe, care va fi reprezentat în oglindă cu megaproducţia lui Silviu Purcărete de la Sibiu.

Spectacole din 70 de ţări

Festivalul de Teatru de la Sibiu include 350 de evenimente ale unor regizori celebri, invitaţi din 70 de ţări, cu spectacole faimoase din România şi din străinătate. Preţurile biletelor variază între 15 şi 25 de lei şi pot fi rezervate pe siteul festivalului www.sibfest.ro. Cel mai scump bilet este de 30 de lei la spectacolele lui Eugenio Barba.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite