Primăria vrea să pună parcometre în tot Sibiul. Riveranii sunt supărați pe primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a anunțat că vrea să renunţe la tradiţionalele tichete de parcare în favoarea parcometrelor, începând de anul viitor. Schimbarea aduce și vești proaste pentru riverani care vor trebui să achite taxă de parcare pe timp de zi.

CITIȚI ȘI:

Primăria pregăteşte materialul vegetal pentru „înverzirea” de primăvară a Sibiului

Actualele tichete de parcare ce se cumpără de la chioșcuri sau de la automatele montate în câteva locuri din Sibiu vor deveni istorie începând cu 2013. Asta pentru că municipalitatea sibiană vrea să le scoată din uz în detrimentul unei soluții mai moderne, folosită deja în marile orașe din România. „Automatele sunt un pic vechi şi din acest motiv vrem să înlocuim aceste aparate. De fapt intenţionăm să înlocuim tot sistemul actual folosit în Sibiu. Vom monta parcometre moderne şi mai accesibile. Avem în plan să facem acest proces în anul care urmează” spune primarul Klaus Iohannis.

Soluţia nu va fi sigur pe placul riveranilor, pentru că aceştia nu vor mai putea parca gratuit maşinile în parcările amenajate de primărie decât pe timpul zilei. „Vom începe din zona centrală, unde cererea pentru locuri de parcare este foarte mare. Noi amenajăm foarte multe străzi şi zone, şi din centru, şi din cartiere, însă presiunea pe parcări este clar, în centru, cea mai mare şi atunci, oricâte parcări am amenaja, constatăm că, după scurt timp, ele este sunt folosite de cei care locuiesc acolo, care îşi lasă permanent maşinile afară, chiar dacă au curte, chiar dacă au garaj şi ar avea loc”, mai spune Iohannis.

Edilul Sibiului este de acord cu faptul că  riveranii au dreptul să folosească aceste parcări, dar crede că nu este corect ca aceștia să își  parcheze mașinile gratuit o pentru o perioadă nedefinită. ”Va fi introdus un sistem de taxare mult mai modern, mult mai eficient, care taxează parcarea pe timp de zi şi lasă parcarea liberă pe timp de noapte. Deci riveranii îşi pot parca liniştiţi maşina, noaptea, dacă vor şi ziua e OK, dar vor trebui să plătească un bilet. Am constatat că aproape nimeni nu îşi mai bagă maşina în curte” mai spune primarul Sibiului.

Riveranii sunt supăraţi

Aşa cum era de aştepat intenţia administraţiei locale nu este privită de loc cu ochi buni de către riverani. Oamenii sunt dezamăgiţi de modificările ce se preconizează a fi făcute.

„Cum să plătim parcare? Păi la noi în curte fiecare familie are o maşină. Ori nici nu încap toate în curte. De aceea o lăsăm afară. E o prostie ca să fim puşi să plătim”, spune Achim Maria, o sibiancă ce locuieşte pe strada Mitropoliei. Un al riveran, de pe strada Avram Iancu spune că ar accepta să achite o sumă lunară, dar vrea ca locurile de parcare să fie garantate. „Să ne dea asigurări domnul primar că avem locurile noastre şio atunci eu aş fi de acord să dau bani. Asta ne mai lipsea pe vremurile astea grele”, a spus cătrănit Cerneanu Aurel.

Tarife modice
În urbea de pe Cibin, tarifele practicate de municipalitate pentru parcare sunt printre cele mai mici din ţară. Astfel un tichet de parcare valabil jumătate de zi costă un leu, iar abonamentul valabil pentru toate parcările din oraş costă 30 le pe lună. Abonamentul pentru o singură parcare costă 15 lei pe lună, iar riveranii achită un abonament lunar de 2 lei pentru a putea parca maşinile în oraş.

Municipalitatea are instalate în prezent 8 automate pentru tichetele de parcare, în Sibiu.

Click pe SIBIU.ADEVARUL.RO pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro sau sună-ne la 0369.809.113

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite