Peste 3 milioane de lei pentru modernizarea Clinicii de Chirurgie şi a secţiei de Boli Infecţioase de la Pediatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Spitalul de Pediatrie vor fi realizate ample lucrari de modernizare
La Spitalul de Pediatrie vor fi realizate ample lucrari de modernizare

Singurul spital pentru copii din judeţul Sibiu primeşte şi în acest an o sumă substanţială de la bugetul local pentru lucrări de modernizare.

Pe lângă suma de 6 milioane de lei care a fost alocată din bugetul local pentru proiectul de construire a unui centru de cercetare şi telemedicină pentru boli neurologice la copii, municipalitatea a alocat din bugetul local încă o sumă de 3.300.000 lei pentru lucrări de modernizare a Clinicii de Chirurgie de pe strada Gheorghe Bariţiu şi pentru modernizarea şi extinderea secţiei de boli infecţioase de pe strada Transilvaniei.


Lucrările de modernizare a Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică presupun modernizarea şi igienizarea interioară pe o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi. Valoarea lucrărilor este estimată la 2.500.000 lei. Acestea presupun schimbarea uşilor, geamurilor şi pardoselii, modernizarea instalaţiilor sanitare, termice şi electrice şi refacerea zugrăvelilor din această secţie a Spitalului de Pediatrie Sibiu. Ca urmare a acestora, subsolul tehnic, farmacia, cabinetul stomatologic, punctul de recoltare a analizelor, laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, blocul operator, saloanele ATI, cabinetele medicale, secţiile de chirurgie şi ortopedie şi depozitul central de alimente vor fi redate medicilor şi pacienţilor complet modernizate.

Secţia de Boli Infecţioase de pe strada Transilvaniei va fi extinsă anul acesta prin mansardarea corpului existent. Lucrările de amenajare a mansardei sunt estimate la costuri de 800.000 de lei. În urma acestora se va crea un spaţiu suplimentar de 290 de metri pătraţi. În noua mansardă vor fi amenajate opt rezerve pentru aparţinător şi copil, un cabinet medical, grupuri sanitare, un oficiu, o sală de mese şi diverse utilităţi sanitare.

Alţi 729.000 de lei provenind din veniturile proprii ale Spitalului de Pediatrie Sibiu vor fi utilizaţi pentru finalizarea lucrărilor de renovare, igienizare şi recompartimentare parţială a spaţiilor aferente parterului clinicii de pe strada Pompeiu Onofreiu şi pentru igienizarea spaţiilor din secţia de boli infecţioase de pe strada Transilvaniei.

Vă mai recomandăm:

Străzile Vasile Cârlova şi Oaşa intră în reparaţii

Date fiind temperaturile ridicate din această perioadă DPC va începe lucrările de reparaţii pe încă două străzi din Sibiu, şi anume strada Vasile Cârlova şi strada Oaşa.

Wizz Air zboară din iunie de la Sibiu la Londra

Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, a anunţat joi o nouă rută de la Sibiu către Londra Luton, începând cu 14 iunie. Pentru început, vor fi două zboruri pe săptămână.

Paisprezece străzi intră în reparaţii în prima jumătate a anului

În prima jumătate a acestui an la Sibiu au fost programate să intre în reparaţii 14 străzi, printre care strada Transilvaniei, strada Maramureşului şi mai multe străi din cartierul Vasile Aron. 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite