Pericol de avalanșă în munții Făgăraș. Traseele montane aflate la altitudini de peste 1.800 de metri, au fost închise

0
Publicat:

Riscul de avalanșă a atins nivelul 3 din 5 la altitudini de peste 1800 de metri în masivul Făgăraș, anunță astăzi Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu. Traseele montane aflate la peste 1.800 de metri au fost închise. 

Risc de avalanșă în munții Făgăraș - Foto Facebook Salvamont Sibiu
Risc de avalanșă în munții Făgăraș - Foto Facebook Salvamont Sibiu

Potrivit ultimelor informații de la ANM, gradul de avalanșă în munții Făgăraș a crescut de la 3 la 5, la altitudini de peste 1.800 de metri. 

Având în vedere această situație, am luat decizia de a declara momentan închise traseele aflate peste această altitudine. Siguranța voastră este prioritatea noastră, iar această măsură este luată pentru a preveni riscurile asociate cu avalanșele.Echipa SPJ Salvamont Sibiu este pregătită să vă asiste și să răspundă la orice situație de urgență din zona montană a Județului Sibiu. În continuare, vă încurajăm să vă bucurați de frumusețea munților, dar cu o atenție sporită la condițiile meteo și avertizările emise.”, au transmis cei de Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, pe Facebook. 

Totodată, salvamontiștii le recomandă celor care practică sporturi de iarnă, în zonele de offpiste, să fie complet echipați cu Echipament de Detecție și Salvare: DVA, sondă, lopată si rucsac pentru avalansă.  

Iarna a pus stăpânire pe mai multe județe din țară, iar mai multe drumuri naționale și județene sunt închise din cauza viscolului și vizibilității reduse. 

Au fost emise avertizări meteorologice de vreme rea pentru duminică, până la ora 16:00. Codul roșu de viscol este valabil pentru  județele Constanța, Brăila, Tulcea și Galați. 

Județul Sibiu este sub cod galben și portocaliu de vreme rea. 

Statul de zăpadă la Bâlea Lac, zonă aflată la peste 2000 de metri, a depășit duminică o jumătate de metru, fiind cel mai consistent din țară. 

După ninsorile de noaptea trecută, stratul de zăpadă din Munții Făgăraș este de 67 de cm la Bâlea-Lac și de 56 de cm la Păltiniș, potrivit ziarului local Știri de Sibiu. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite