Ofelia Popii a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film românesc în anul 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofelia Popii
Ofelia Popii

Actriţa Ofelia Popii a primit trofeul Best Film Fest pentru cea mai bună actriţă intr-un film românesc în 2014, pentru rolul din filmul Q.E.D., în regia lui Andrei Gruzsniczki.

Trofeele Best Film Fest - Cele Mai Bune Filme Ale Anului 2014 - sunt premii anuale ce răsplătesc performanţele cinematografice ale anului care abia s-a incheiat. 

Ofelia Popii, actriţa Teatrului Naţional „Radu Stanca" din Sibiu, a jucat în zeci de spectacole, sub direcţia unor regizori ca Andrei Şerban, Gabor Tompa, Silviu Purcărete, Alexander Hausvater, Radu Alexandru Nica sau Mihai Măniuţiu. În cinema, a apărut în „Rocker” (Marian Crişan, 2013) şi în „Undeva la Palilula” (Silviu Purcărete, 2012). A câştigat de  două ori premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă, pentru rolul Mefisto din „Faust”, montat de Silviu Purcărete şi pentru one-woman show-ul „Felii”. 

Cu rolul Elena din filmul Q.E.D, Ofelia Popii este la primul ei rol central într-un lungmetraj de cinema, fiind considerată o revelaţie de presa de specialitate. „E posibil ca multe filme româneşti să o aibă în distribuţie, de acum înainte, pe Ofelia Popii, o actriţă de teatru care demonstrează că poate trece uşor de pe scenă pe platourile de filmare. Elena ei este o femeie puternică, frumoasă şi cu un spirit de luptătoare, dispusă să se bată pentru viitorul familiei ei", scrie publicaţia Cineuropa. „Leoveanu şi Popii sunt cunoscuţi mai degrabă din teatru decât din film, însă sunt actorii ideali pentru rol şi jocul lor nu are nici un pic de teatralitate", remarcă publicaţia americană Variety. 

Q.E.D., scris şi regizat de Andrei Gruzsniczki şi filmat de Vivi Drăgan Vasile, a obţinut Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Roma şi cel pentru scenografie la Festival of Central and Eastern Film din Wiesbaden – goEAST. De asemenea, a fost proiectat la New Directors / New Films (New York), Göteborg, Vilnius, Karlovy Vary sau TIFF. Filmul a intrat în cinematografele din România începând cu luna octombrie 2014. Q.E.D. îi mai are în distribuţie pe Virgil Ogăşanu, Tora Vasilescu, Dorian Boguţă, Marc Titieni, Paul Ipate, Lucian Ifrim, Medeea Marinescu, Alina Berzunţeanu şi Mihai Călin. 

Pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca" din Sibiu publicul o va putea revedea în spectacolele: „Platonov" de A. P. Cehov (12 februarie), „Nora" de Henrik Ibsen (20 februarie), „Cerere în căsătorie" de A. P. Cehov (27 februarie), „Solitaritate" de Gianina Cărbunariu (28 februarie) şi „Îmi place cum miroşi", după Neil Simon (1 martie). 

Vă mai recomandăm: 

FOTO Vacanţă la Albota, oaza de linişte din inima Făgăraşilor

La aproximativ 60 de kilometri de Sibiu, în inima naturii şi în decorul de poveste al munţilor Făgăraş, un complex turistic dezvoltat de un investitor german vă aşteaptă cu cele mai bune preparate din păstrav, pâine şi deserturi de casă, lacuri de pescuit şi peisaje care îţi taie respiraţia.

Drumeţie în munţii Făgăraş. De pe Valea Moaşei la Chica Fedeleşului, Chica Pietrelor şi Turnu Roşu

Un traseu montan de poveste, parcurs pe îndelete, în două zile, vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii „Adevărul“ „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“.

Vacanţă de poveste la Răşinari, în satul copilăriei lui Goga şi Cioran

La doar 10 kilometri de Sibiu, un sat românesc autentic, pitoresc şi plin de poveşti frumoase vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul, „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.

Drumeţie de poveste pe vârful Negoiu, muntele de pe care se vede Dunărea

Minunile ascunse ale Făgăraşilor curg de la cabana Negoiu pînă pe vârf de munte, într-un tablou de poveste care îţi umple sufletul şi îţi taie respiraţia. Haideţi cu noi într-o excursie minunată, în cadrul campaniei Adevărul „125 de locuri pentru care iubim România“.

FOTO VIDEO Cu bicicleta pe vârful Măgura. Împrejurimile de poveste ale Sibiului, descoperite pe două roţi

Bicicliştii experimentaţi spun că traseul până pe vârful Măgura nu e unul uşor, dar merită din plin tot efortul. Priveliştea de pe vârf opreşte parcă timpul şi te lasă fără cuvinte.

VIDEO FOTO Drumeţie în munţii Făgăraş. Peisaje de poveste şi casacada Şerbota, cea mai frumoasă din zona Făgăraşilor

Cu rucsacul în spate şi cu nelipsitul aparat de fotografiat Munţii Făgăraş vă aşteaptă cu peisaje de poveste, care încântă ochiul şi bucură sufletul. În campania „125 de locuri pentru care iubim România“, vă invităm la drum prin Făgăraş!

SibiuPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite