Motivul incredibil pentru care a fost amendat de Poliţie un bărbat din Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Municipiul Mediaş, oraş aflat în judeţul Sibiu, a fost amendat de poliţişti pentru un motiv absolut uluitor.

Bărbatul, tatăl a doi copii minori, s-a trezit cu un proces verbal de contravenţie pentru că ”S-a constatat că nu a luat măsuri de supraveghere a fiului minor care prin jocurile copilăriei tulbură liniştea şi ordinea publică a locatarilor”. 

Mai departe, procesul verbal vine cu o explicaţie uluitoare. Potrivit documentului, temeiul legal în baza căruia este sancţionat părintele pentru că un copil MINOR a deranjat prin JOCURILE COPILĂRIEI este prevăzut la art. 3 pct. 33 din Legea 61/1991, republicată. 

Articolul menţionat spune însă următoarele: ”Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infractiuni (…) neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în ingrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie”. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite