Şeful Postului de Poliţie din Gârceni care a ucis o bătrână cu maşina, demis şi cercetat pentru omor din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Postului de Poliţie Gârceni a fost demis şi este cercetat pentru omor din culpă         FOTO Adevărul
Şeful Postului de Poliţie Gârceni a fost demis şi este cercetat pentru omor din culpă         FOTO Adevărul

Şeful Postului de Poliţie Gârceni, Constantin Lungu, cercetat de procurori pentru ucidere din culpă după ce, în noiembrie băut fiind, a accidentat mortal o bătrână cu maşina de serviciu a fost demis din funcţie. Poliţistul era de mai bine de două luni în concedii medicale.

Cercetat, în prezent, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui pentru ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism în stare de ebrietate, poliţistul Lungu a rămas simplu agent în cadrul aceluiaşi post de poliţie.

De mai bine de două luni, adică la scurt timp de la producerea accidentului, poliţistul s-a aflat în concedii medicale.

Pe 7 noiembrie 2012, Constantin Lungu a accidentat o bătrână de 82 de ani din Gârceni în momentul în care femeia traversa strada prin loc nepermis.

Poliţiştii care s-au deplasat la locul accidentului l-au testat pe colegul lor cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 miligram/litru alcool pur în aerul expirat.

Bătrâna a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde a fost diagnosticată cu fractură de bazin, fiind transferată la o unitate spitalicească din Iaşi, unde a şi murit.

Agentul Constantin Lungu este cercetat şi disciplinar de Poliţia Judeţeană Vaslui, o eventuală măsură de sancţionare putând fi luată abia după ce judecătorii vor pronunţa o sentinţă definitivă în dosar.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite