Mitropolitul Ardealului : „ÎPS Bartolomeu a biruit pentru noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolit al Ardealului,  deplânge moartea mitropolitului Clujului, Bartolomeu Anania, trecut la cele sfinte, şi se roagă pentru odihna acestuia.

„Trecerea la cele veşnice a mitropolitului Bartolomeu este, pentru Biserica Ortodoxă,o mare pierdere. Chiar dacă vârsta este înaintată, despărţirea este, întotdeauna, dureroasă şi, de aceea, singurul lucru care ne rămâne acum este să ne rugăm lui Dumnezeu, pentru ca să uşureze trecerea sufletului său la cele veşnice. Şi să îl aseze acolo unde i se cuvine, în Împărăţia Cerurilor“, a spus astăzi, mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza.

Mitropolitul Ardealului a vorbit şi despre valoarea lui Bartolomeu Anania ca om de cultură. „Ca om de cultură, mitropolitul Bartolomeu este cunoscut ca şi teolog, dar şi ca mărturisitor al suferintelor poporului român şi mai ales a teologilor, în timpul regimului comunist. Dacă a trecut prin închisori, a biruit şi a dus mărturie pentru noi, cei care nu am avut, cu voia lui Dumnezeu, astfel de suferinţe. Dar, dacă mărturia sa a fost mărturia biruinţei, ne-a întărit pe toţi“, a completat ÎPS Laurenţiu Streza.

ÎPS Bartolomeu Anania a decedat luni seară. În vârstă de 89 de ani, Bartolomeu Anania, pe numele de mirean Valeriu Anania a fost mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. De asemenea, a mai fost cunoscut ca scriitor, poet şi dramaturg al literaturii româneşti contemporane.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite