Mitropolitul Ardealului, despre preotul acuzat că s-a masturbat la şcoală: „Aşa ceva este de neconceput. Dacă este vinovat, suportă consecinţele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului. FOTO: Mitropolia Ardealului
ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului. FOTO: Mitropolia Ardealului

Profesorul de religie acuzat că s-a masturbat la catedră nu va mai purta haina preoţească, dacă se dovedeşte că a greşit, a declarat Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza. Mitropolia a demarat o anchetă în legătură cu incidentul de la liceul „Nicolae Teclu” din Copşa Mică.

„Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informaţia. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecinţele canonice. Aşa ceva este de neconceput", a menţionat ÎPS Laurenţiu Streza pentru AGERPRES. Mitropolitul a mai precizat că a început vineri o anchetă şi se cercetează dacă preotul profesor de religie din Copşa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat.

În cazul în care se dovedeşte că preotul profesor a greşit, acesta nu va mai purta haina preoţească, a spus Mitropolitul Ardealului.

ÎPS Laurenţiu Streza a mai spus că preotul ar fi suferit o operaţie şi ar avea şi probleme de sănătate, nefiind cunoscut în rândul preoţilor cu probleme de comportament.

„Urmăriţi site-ul Mitropoliei”

„Adevărul” a încercat să obţină o reacţie de la oficialii Mitropoliei Ardealului în legătură cu scandalul profesorului Adrian Circa, acuzat că s-a masturbat la catedră, în faţa elevilor de la Liceul „Nicolae Teclu” din Copşa Mică. 

Reprezentanţii Biroului de Presă al Mitropoliei Ardealului, instituţie bisericească de care aparţine Adrian Circa – profesor de religie şi preot în Mediaş, au susţinut că încă nu pot emite un punct de vedere. „Urmăriţi site-ul Mitropoliei. Dacă va exista o reacţie, acolo va apărea”, a explicat un angajat al Biroului de Presă pentru „Adevărul”.  Acesta a mai precizat că incidentul este, în aceste momente, discutat în cadrul Mitropoliei. 

Nici preotul Adrian Circa nu a dorit să comenteze incidentul. Poliţia Sibiu şi Inspectoratul Şcolar au demarat anchete. 

Până la ora publicării acestei ştiri pe site-ul Mitropoliei nu a apărut niciun comunicat. 

Citeşte şi

VIDEO Profesor de Religie acuzat că s-a masturbat în faţa elevilor. Ministrul Educaţiei: se face o anchetă. Dascălul riscă să fie decanonizat

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite