Articol publicitar

Mii de medieşeni au participat la ceremoniile dedicate Centenarului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
centenar medias

Manifestările au debutat la Primăria Municipiului Mediaş, printr-o serie de lansări de carte, au continuat în Piaţa Corneliu Coposu cu un spectacol de muzică şi dansuri populare româneşti, cu slujba religioasă şi discursurile oficialităţilor invitate, pentru a se încheia pe str. M. Eminescu, unde a avut loc ceremonialul militar de defilare cu trupe şi tehnică.

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit româneşte prin manifestări culturale şi ceremonialuri militare, religioase şi civile, iar atmosfera a fost una de zile mari, încărcată de emoţie. 

centenar medias

Reprezentanţi de seamă din cadrul Armatei şi a instituţiilor publice au prezentat onoruri în faţa miilor de participanţi şi a oficialităţilor invitate la eveniment: UM 01810 Mediaş, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, studenţii Academiei Forţelor Terestre Sibiu, Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Sibiu, Poliţia Locală Mediaş şi Cavalerişti ai Regimentului 4 Roşiori. Pe parcursul defilării, elicoptere Puma şi avioane MIG Lancer de la Baza Aeriană Câmpia Turzii au survolat cerul oraşului.

centenar medias

Pentru că viitorul le aparţine, peste 300 de copii de la gradiniţele din Municipiul Mediaş au asistat la ceremonii. Evenimentul a fost filmat în totalitate de Hora TV.

centenar medias

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naţionale au fost întâmpinate de medieşeni cu multă bucurie, aceştia fiind prezenţi în număr foarte mare la manifestările culturale. Mesajul central al evenimentului a fost acela al prietenie, al unităţii şi al încrederii. Mulţumesc tuturor medieşenilor prezenţi pentru bucuria pe care au manifestat-o de 1 Decembrie” a declarat Roman Gheorghe, primarul Municipiului Mediaş.  

centenar medias

Manifestările au debutat la Primăria Municipiului Mediaş, printr-o serie de lansări de carte, au continuat în Piaţa Corneliu Coposu cu un spectacol de muzică şi dansuri populare româneşti, şi apoi, pe strada Mihai Eminescu, unde s-au ţinut slujbe religioase şi a avut loc ceremonialul militar de defilare. Tot în cadrul manifestărilor legate de celebrarea Centenarului Marii Uniri, s-a semnat Acordul de Înfrăţire între Municipiul Mediaş şi oraşul Cricova din Republica Moldova, moment care evocă importanţa unităţii dintre români, a promovării valorilor şi tradiţiilor comune în spiritul sărbătorii naţionale.

Mai multe detalii puteţi afla de pe pagina oficială de Facebook:  Mediaş – Anul Centenarului Marii Uniri.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite