Japonezii se îngraşă la Sibiu. Dar se distrează!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibiul este mult mai cunoscut în Japonia decât am putea crede, mai ales după ce a fost Capitala Culturală Europeană.Zeci de asiatici fac liste anual pentru a venit la Sibiu şi pentru a lucra ca voluntari în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

“Ziua Părinţilor de Îngeri” celebrată la statuia lui Eminescu din Sibiu

Şcolite pentru a fi mame, chiar în maternitatea sibiană

Elevi alături de nume mondiale ale tatuajului, la Transilvania Tattoo, în Sibiu

Un grup de 14 japonezi a traversat jumătate din Globul Pământesc pentru a munci ca voluntari în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Cu toţii sunt extaziaţi de ceea ce au găsit la Sibiu: peisaje superbe, oameni foarte prietenoşi, mâncare cam uleioasă şi cam prea sărată şi spectacole din care nu înţeleg nimic. „Am ajuns săptămâna trecută la Sibiu şi până acum nu a fost o seară în care să nu cad ruptă în pat. Aş vrea să merg şi prin cluburi dar nu am fost în stare până acum”, spune Maoko Yamashita, una din japonezele sosite la Sibiu.

Ştiau de mult de Sibiu


Niciunul din cei 14 vizitatori asiatici nu a plecat spre Sibiu fără să ştie unde merge, mai ales că cei mai mulţi sunt din oraşul Takayama, înfrăţit cu Sibiul. Majoritatea spun că au prieteni şi cunoştiinţe care au fost la Sibiu şi au auzit numai lucruri bune despre oraşul nostru. “Vara trecută am vorbit cu nişte prieteni care fuseseră la Sibiu şi au povestit la toată lumea. Mi-au spus lucruri foarte frumoase, au spus că au găsit numai oameni prietenoşi aici, că au văzut lucruri foarte interesante, case foarte frumoase şi că, în total, a fost o experienţă foarte interesantă”, spune Mayuimi Taniguchi.

1 iunie cu samurai

De 1 iunie toţi japonezii vor prezenta în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului un spectacol creat şi dedicat copiilor din Sibiu. Hidenori Yanagi, Maoko Yamashita, Mayuimi Taniguchi şi mulţi alţii au pregătit un program special, care se va întinde aproape pe durata întregii zile. “Vom arăta sibienilor ce înseamnă arta şi cultura japoneză. O să începem cu kata, apoi origami şi vom oferi şi câteva lecţii de lupte cu sabia samurai. Staţi liniştiţi, nu va fi o sabie samurai adevărată, ci una confecţionată din ziare”, spune Kosaku Ashtoni.

image


Gazda nostră ne găteşte în fiecare seară. E foarte bună mâncarea, dar cam uleioasă. Şi sărată!”, Hidenori Yanagi

Toate slujbele şi meseriile

Cei 14 japonezi sosiţi la Sibiu sunt de diferite profesii şi meserii. O parte dintre ei lucrează în cadrul administraţiei publice din oraşul Takayama iar restul au diferite slujbe: muncitor, maseuză, actriţă în devenire, programator web şi asistent clienţi PC. Toţi s-au cunoscut pe drumul foarte lung spre Sibiu. În total FITS 2010 are câteva sute de voluntari.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite