ISU a închis Casa de Cultură a Sindicatelor de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ISU Sibiu a închis vineri Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, locaţie în care se desfăşoară de ani de zile multe din evenimentele culturale ale Sibiului.

Hotărârea a fost luată vineri, chiar înainte de începerea unui festival de jazz, organizatorii fiind nevoiţi să mute spectacolele în alte locaţii. ”Dintre neregulile constatate, una a fost încadrată în prevederile hotărârii dee guvern nr. 915 din 2015, respectiv neechiparea cu instalaţii sau sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat pentru securitate, pentru evacuare. Controalele au fost efectuate la acest spaţiu începând cu 5 noiembrie, şi în urma acestui control s-au solicitat anumite documente doveditoare, întrucât nu s-au putut prezenta aceste documente şi nu s-au putut remedia deficienţele constatate s-a decis acest aspect. Spaţiul va fi închis până când va prezenta siguranţă şi până când se vor remedia deficienţele constatate”, a spus Bianca Săbău, purtător de cuvânt ISU Sibiu. 

Cei care îşi desfăşoară activitatea în Casa de Cultură califică acţiunea celor de la ISU drept un ”abuz de putere”. ”Ca pe un  abuz de putere, o chestie absurdă, nu poţi să vii şi să spui că de azi nu mai funcţionaţi, că nu aveţi din aia sau din aia, spune-mi fă cutare,  ai un teremen. Eu nu mai pot sa intru, am 40 de oameni care lucrează pentru o premieră care are loc pe 25. Ce le spun? Cinci sunt români, ceilalţi sunt din toate colţurile lumii. Le spun luaţi-vă bilete de avion şi plecaţi acasă? E absurd… Este vina lor, ani de zile au tolerat anumite lucruri, ne-au pus în pericol fără să ştim şi dintr-o dată vin si spun stop, nu se mai poate. Trebuie să le faci treptat.”, spune Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu. 

Vă mai recomandăm: 

EXCLUSIV Scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Procurorii fac cercetări pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu

Un scandal de proporţii ”mocneşte” la Poliţia Rutieră Sibiu, unde ar fi dispărut, se pare, sume substanţiale din încasările pentru amenzile de circulaţie.

Cercetat de DNA, primarul Daniel Maricuţa ar putea rămâne şi fără permis. Poliţiştii l-au tras pe dreapta, după ce l-ar fi prins cu maşina pe contrasens

Edilul din Şelimbăr ar fi fost prins conducând pe contrasens însă nimeni nu a suflat o vorbă despre eveniment: Maricuţa a contestat sancţiunea în instanţă, care va decide dacă acesta va rămâne sau nu fără permis pentru 60 de zile.

UPDATE VIDEO Percheziţii DNA la Primăria Şelimbăr şi la Oficiul de Cadastru din Sibiu. Prejudiciul estimat în dosar depăşeşte 100 de milioane de euro

Procurorii DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia au făcut vineri percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi Sibiul.

Averea fabuloasă a lui Daniel Maricuţa, primarul comunei Şelimbăr, cercetat într-un dosar de corupţie cu prejudiciu estimat de peste 100 de milioane de euro

Edilul din Şelimbăr, al cărui nume apare în dosarul de corupţie în care DNA face miercuri percheziţii la Sibiu, are o avere considerabilă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite