Iritare într-o comunitate puternică de români din Germania: Ne-au scos toate programele TV din România. Ni s-a spus că problema e din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sotiii Christian si Simona Konnerth - Foto Arhiva Personala
Sotiii Christian si Simona Konnerth - Foto Arhiva Personala

Locuitorii unei comunităţi româneşti din apropiere de Stuttgart sunt extrem de revoltaţi. Spun că li se pare foarte ciudat să ”piardă” pe rând programele româneşti chiar în lunile premergătoare campaniei pentru alegeri prezidenţiale 2014. Oamenii spun că furnizorul german de cablu le-a transmis că problema vine din partea oficialităţilor româneşti.

Simona Konnerth (41 de ani) a plecat din România în urmă cu 20 de ani şi locuieşte împreună cu familia în apropiere de Stuttgart, zonă unde, spune ea, este o comunitate foarte puternică de români. 

De câteva luni, povesteşte femeia, programele româneşti din lista furnizorulu de cablu s-au ”pierdut” pe rând, ultimul, TVR Internaţional, în urmă cu aproximativ 2 luni.  

”Mi se pare foarte ciudat, acum înainte de alegeri nimic nu mai merge, niciun program, aveam înainte trei şi acum dintr-o dată ni le-au luat pe toate şi spun că din partea oficialităţilor româneşti nu mai funcţionează. Până acum am avut contractul de aproximativ 4 ani şi a funcţionat fără niciun fel de problemă, acum înainte de alegeri cu jumătate de an au început problemele, uşor-uşor ne-au luat toate informaţiile, mi se pare foarte ciudat. 

Nu mai prindem niciun post românesc de aproximativ 2 luni, de la sfârşitul lui august începutul lui septembrie s-a blocat, scrie pe pagina programului că e post deranjat şi să avem înţelegere că nu mai funcţionează. Românii au telefonat la furnizorul german şi a zis că din cauza oficialităţilor române nu se mai poate da semnalul mai departe. 

Au oprit posibilitatea de informare, şi aici sunt foarte mulţi români, în diaspora, nimeni nu mai are posibilitatea să se informeze, doar dacă au receivere româneşti, şi pe acelea sunt deranjate unele programe. Ani de zile au mers fără nicio problemă şi acum, de jumătate de an, au început tot câte puţin să reducă şi de 2 luni de tot, nu mai putem să ne informăm, acum înainte de campania electorală la prezidenţiale”, a declarat pentru Adevărul, extrem de revoltată, Simona Konnerth. 

Christian Konnerth (43 de ani), soţul ei, este la fel de revoltat. ”De o vreme nu mai avem prin cablu german programe româneşti, TVR Internaţional de aproape 2 luni şi PRO TV din luna mai. Am crezut că e receiverul meu de vină însă toţi care au prin cablu programe româneşti au spus că nu mai au nimic. Apoi, am sunat la nemţi şi au spus că din partea românilor nu mai vine nimic, niciun program, nu au vrut să zică mai mult. De ce oare, nu ştiu, e chiar ciudat, chiar acum înainte de alegeri, să nu meragă niciun program românesc în străinătate?”, a declarat, pentru Adevărul, Christian Konnerth.  

Vă mai recomandăm: 

EXCLUSIV Misterul celor şase case ale lui Klaus Iohannis. Unde sunt şi cât valorează casele candidatului ACL la prezidenţiale

Unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ale campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale 2014 sunt cele şase imobile deţinute de Klaus Iohannis şi de soţia sa în municipiul Sibiu. Controversele au fost cu atât mai mari cu cât candidatul ACL la Preşedinţie a fost foarte rezervat în privinţa acestui subiect. Pentru a face lumină în acest caz, jurnaliştii „Adevărul“ au mers pe urmele imobilelor primarului din Sibiu.

FOTO Cum se votează în satul „roşu” al singurului primar traseist din judeţul Sibiu: „Nu ştiu cine e preşedinte, pun ştampila pe floare, aşa am înţeles”

Mai sunt doar câteva zile până la alegeri prezidenţiale 2014 aşa că e agitaţie mare şi la Hoghilag, singura comună din judeţul Sibiu unde un ales a schimbat partidul pe ordonanţa Dragnea. PSD-ul este şi singurul care a împărţit câte ceva prin zonă, bluze roşii, şepci, pixuri sau chibrituri, spre dezamăgirea unora care aşteptau măcar o găleată sau un lighean. Toată lumea merge la vot, chiar dacă unii nu ştiu să scrie sau să citească.

Elmar Brok, preşedintele Comisiei de politică externă din Parlamentul European: „Victor Ponta m-a rugat să-l iert, dar n-am devenit prieteni“

Sosit la Sibiu pentru a-şi arăta susţinerea faţă de candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţia României, Elmar Brok, şeful Comisiei de politică externă din Parlamentul European, a vorbit, într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul“, despre integrarea europeană a Republicii Moldova, despre regimul imigranţilor în ţările membre UE, dar şi despre candidaţii la alegerile prezidenţiale din România.

Gunter Krings, secretar de stat în Ministerul de Interne al Germaniei: „Politicienii germani nu se amestecă în proceduri judiciare“

Günter Krings, secretarul de stat în Ministerul de Interne al Germaniei, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul” despre teme de actualitate precum independenţa justiţiei în România şi sancţiuni ce se doresc a fi impuse de Germania pentru cei care vor să meargă în această ţară doar pentru a beneficia de ajutoare sociale. Oficialul german a vorbit şi despre alegerile prezidenţiale din România dar şi despre Klaus Iohannis.

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Klaus Werner Iohannis este primul personaj prezentat în detaliu, din seria candidaţilor la preşedinţia României, în cadrul campaniei „Alege preşedintele”, pe care ziarul „Adevărul” o demarează astăzi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online, pe www.adevarul.ro.

Ce înseamnă România pentru ungurii din secuime: „Mă simt ungureşte, nu româncă. Părinţii sunt unguroaică”

O discuţie simplă în limba română, pe plaiurile Ţinutului Secuiesc, se transformă într-o adevărată încercare pentru mulţi locuitori de aici. Copiii recunosc că li se predă la şcoală limba ţării lor, chiar şi câte trei - patru ore pe săptămână, dar asta nu le este suficient pentru a putea să te înţeleagă sau să-ţi răspundă.

VIDEO Cum văd autonomia ungurii din Ţinutul Secuiesc: „Nu ştiu să vă explic ce este, nu prea gândesc despre aceste lucruri”

Cu puţin timp înainte de intrarea în campanie electorală, liderii UDMR au depus în Parlament un nou proiect privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Jurnaliştii „Adevărul” au vrut să afle cum a ajuns acest proiect în inima Secuimii, în Harghita şi Covasna, la oamenii de rând. Părerile lor sunt împărţite.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite