Infractor periculos, capturat în Franța. Românul are de executat 10 ani de pușcărie

0
Publicat:

Un român aflat pe lista celor mai periculoși infractori, dat în urmărire internațională, a fost prins de curând în Franța. Sibianul a primit o condamnare pentru multiple furturi comise timp de patru ani pe teritoriul României.

Adrian Bolboș pe lista celor mai căutați infractori - Most Wanted - capturat în Franța Foto Poliția
Adrian Bolboș pe lista celor mai căutați infractori - Most Wanted - capturat în Franța Foto Poliția

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, era căutat din perioada pandemiei. În decembrie 2021, prin Biroul SIRENE, a fost introdusă o alarmă - solicitare de căutare și arestare, în Sistemul de Informații Schengen.

Se afla așadar pe lista celor mai vânați infractori români - Most Wanted - a Poliției Române și nu numai, având o condamnare la aproximativ 10 ani de închisoare pentru comiterea mai multor jafuri, cu un prejudiciu total de peste 300.000 de euro.

La începutul acestei săptămâni, autoritățile franceze au anunțat că l-au capturat.

Jafuri de milioane 

Despre Adrian Bolboș, născut în Sibiu și domiciliat în Timiș, se știa că este extrem de agresiv și prin urmare periculos. „Urmăritul se afla pe lista Most Wanted a Poliției Române, fiind considerat periculos și violent. În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru executarea mandatului european de arestare”, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pe numele lui Bolboș, Tribunalul Timiș a emis în urmă cu trei ani un mandat european de arestare pentru constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat cu consecințe deosebit de grave și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Primele infracțiuni dovedite de către anchetatori au fost comise în urmă cu un deceniu. În 2013 a pus la punct o rețea de hoți, care avea cel puțin nouă membri. Împreună au dat spargeri după spargeri până în 2017.

Spre exemplu, în perioada 1 noiembrie 2013 – 11 decembrie 2013, au jefuit patru locuințe, toate fiind comise urmare a unor ponturi primite, având în vedere că prejudiciul total estimat se ridica la aproximativ 60.000 de euro.

Dintr-o altă locuință, în urmă cu șapte ani, au sustras bunuri în valoare de 47.700 de euro. Tot în 2017, au furat dintr-o firmă bani și bunuri de peste 37.000 de euro, dintr-o casă de schimb valutar bijuterii și valută de 50.000 de euro, iar dintr-o altă locuință o serie de bunuri în valoare de 70.000 de euro. Pe lista victimelor s-au aflat și două persoane de la care au sustras aproximativ 36.000 de euro (bani și valută), în total. 

S-a ascuns prin mai multe state europene, sub identități false

Când a aflat că Poliția este pe urmele lui, Bolboș a decis să-și piardă urma și a plecat să huzurească prin lume cu banii strânși din spargeri. Magistrații l-au condamnat în lipsă la nouă ani și șapte luni de închisoare, perioadă care s-ar putea mări, din cauza sustragerii de la executarea pedepsei. 

De-a lungul anilor, polițiștii din Timiș au obținut o serie informații despre posibile locații ale sibianului dat în urmărire internațională, pe teritoriul mai multor state membre Schengen. În octombrie 2023, au aflat că s-ar putea afla în Franța, sub o identitate falsă.

A urmat un lung șir de corespondență cu omologii francezi, pentru confirmarea identității și în final arestarea lui Adrian Bolboș, în Eragny - Franța, urmare a unui mandat de percheziție domiciliară.  

Va mai dura o perioadă până când Adrian Bolboș va fi extrădat în țară.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite