FOTO Povestea castelului de lut din Sibiu. A fost construit în Valea Zânelor după modelul casei piticilor din Albă ca Zăpada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul de lut Valea Zânelor FOTO Mariana Iancu
Castelul de lut Valea Zânelor FOTO Mariana Iancu

Într-o comună a Sibiului, Porumbacu de Sus, se ascunde o bijuterie arhitecturală: Castelul de lut Valea Zânelor, unde copiii şi adulţii laolaltă retrăiesc farmecul copilăriei.

Povestea Castelului de lut Valea Zânelor a început în 2014, când doi tineri din Bucureşti, Gabriela şi Răzvan Vasile, au decis să aducă basmul la poalele Munţilor Făgăraş. După ce timp de un an au căutat un teren care să aibă privelişte la munţii Făgăraşului, să aibă ieşire la râu şi să fie întins, au contactat un arhitect din Timişoara, care a pus visul lor pe hârtie. 

Complexul turistic, construit după modelul căsuţei piticilor din Albă ca Zăpada şi crestele munţilor, are 30 de locuri de cazare: patru apartamente şi şase camere duble. Investitorul speră ca până la sfârşitul acestui an interioarele să fie gata şi astfel să-şi primească primii turişti. Până atunci, toţi cei care vor să admire castelul îl pot vizita achitând o taxă de cinci lei.

Castelul zânelor este construit aproape în întregime din materiale naturale, doar la fundaţie fiind folosit betonul în amestec cu piatră de râu. Pereţii a căror structură este din lemn, sunt realizaţi din lut, nisip şi paie, de către meşteri din Maramureş. „Materialul ud se pune pe zid. Pe zi, nu poţi să pui mai mult de 20 – 30 centimetri. Aştepţi să se usuce primul strat şi apoi se adaugă următorul“, explică proprietarul.

Pe terenul în suprafaţă de 7.600 mp s-a amenajat în toamna anului trecut şi un loc de joacă pentru copii. 

Castelul de lut valea zanelor foto mariana iancu
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite