FOTO Jurnal de vacanţă. Cu bicicleta de la Sadu pe vârful Măgura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O zonă de o frumuseţe rară, aflată la doar 15 kilometri de Sibiu, vă aşteaptă să o descoperiţi pe bicicletă în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul, “125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.

Ca să parcurgeţi traseul în voie şi să vă puteţi opri ori de câte ori vreţi să vă bucuraţi de peisaje de poveste, e bines ă porniţi de acasă dis de dimineaţă. “Traseul începe cu o pedalare uşoară din Sibiu spre Cisnădie. De la Cisnădie se continuă traseul spre Sadu. Urmează localitatea Tocile unde pot fi admirate poate unele dintre cele mai frumoase pensiuni şi vile de vacanţă din jurul Sibiului”, povesteşte Artemie Corlăteanu, un biciclist pasionat. 

Imediat după ce aţi ieşit din Tocile, pe partea dreaptă, e un câmp larg, deschis. Pedalaţi în continuare până când vedeţi în partea stângă un gater, apoi cotiţi la dreapta. „Indicator nu este, de fapt el este rupt. Se pedelează pe acest drum până se intră în pădure. Aici nu trebuie să urmezi drumul cel bun pentru că nu te duce pe traseul propus. Trebuie s-o iei în stânga şi dupa aproximativ 20 de metri, după nişte crengi este ascuns un indicator – o bulină albastră. 

image

Continui şi imediat după ce treci un pârâu eşti nevoit să iei bicicleta în spate sau să mergi pe lângă ea şi să urci restul traseului până în Vârful Măgura aproximativ 2 km. Drumul e foarte frumos dar sălbatic, treci printr-o pădure de brad şi pin, se face întuneric dar aerul este imbătător, e o atmosferă de Twin Peaks, pentru cei care îşi aduc aminte celebrul serial al anilor ’90. Dacă vrei poţi să faci puţină gălăgie ca să nu te întâlneşti cu ursul sau vreun alt animal”, povesteşte Artemie Corlăteanu. 

image

Odată ieşiţi din păduricea de conifere, ajungeţi într-un luminiş, iar apoi urmează o porţiune de creastă de unde vă veţi bucura de o privelişte superbă, vedeţi  atât oraşul Cisnădie cât şi Sibiul. „Mai urci puţin şi simţi că te apropii de destinaţia finală. Mai urci două, trei vârfuri şi ajungi pe Vf. Măgura. Aici îţi tragi sufletul şi te pregăteşti de coborâre. Ai două opţiuni: dreapta şi stânga. Eu recomand stânga spre Sadu. Trebuie să cobori, atenţie e destul de abrupt, trebuie să ţii frâna. Dacă vrei să ajungi la Sadu, asta după ce faci puţin stânga, vreo 200 de metri ca să ajungi la un izvor unde poţi să-ţi refaci provizia de apă, te întorci înapoi spre pădure. 

image

Aici urmează o nouă porţiune extrem de abruptă pe care nu o poţi face călare pe bicicletă, dar te duce aproape de curţile oamenilor. Imediat ajungi la drumul principal spre Sadu, foarte bun, făcut din fonduri Regio, asfaltat foarte bine, iar de la Sadu te întorci uşor spre Sibiu. Sus pe Măgura poţi intâlni împătimiţii de KTM-uri care pot oferi un adevărat spectacol de două sau chiar pe o roată. Indicatoarele lipsesc din intersecţii, în linie dreaptă se găsesc destul de multe”, mai spune Artemie Corlăteanu. 

Dacă ai fost în locuri inedite de lângă o destinaţie similară din România şi vrei să ne povesteşti din amintirile tale sau vrei să ne sfătuieşti ce să mai vedem în acest loc al României, ne poţi scrie pe bucuresti@adevarul.ro, în secţiunea de comentarii sau pe pagina noastră de Facebook, 125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă.

Vă mai recomandăm: 

FOTO Peisajele splendide din jurul Răşinariului, descoperite pe bicicletă

Un traseu de mai bine de 20 de kilometri, greu pe anumite porţiuni dar incredibil de frumos, vă aşteaptă să-l descoperiţi cu bicicleta în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul, „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.

FOTO Vacanţă la Albota, oaza de linişte din inima Făgăraşilor

La aproximativ 60 de kilometri de Sibiu, în inima naturii şi în decorul de poveste al munţilor Făgăraş, un complex turistic dezvoltat de un investitor german vă aşteaptă cu cele mai bune preparate din păstrav, pâine şi deserturi de casă, lacuri de pescuit şi peisaje care îţi taie respiraţia.

Drumeţie în munţii Făgăraş. De pe Valea Moaşei la Chica Fedeleşului, Chica Pietrelor şi Turnu Roşu

Un traseu montan de poveste, parcurs pe îndelete, în două zile, vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii „Adevărul“ „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“.

Vacanţă de poveste la Răşinari, în satul copilăriei lui Goga şi Cioran

La doar 10 kilometri de Sibiu, un sat românesc autentic, pitoresc şi plin de poveşti frumoase vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul, „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.

Drumeţie de poveste pe vârful Negoiu, muntele de pe care se vede Dunărea

Minunile ascunse ale Făgăraşilor curg de la cabana Negoiu pînă pe vârf de munte, într-un tablou de poveste care îţi umple sufletul şi îţi taie respiraţia. Haideţi cu noi într-o excursie minunată, în cadrul campaniei Adevărul „125 de locuri pentru care iubim România“.

FOTO VIDEO Cu bicicleta pe vârful Măgura. Împrejurimile de poveste ale Sibiului, descoperite pe două roţi

Bicicliştii experimentaţi spun că traseul până pe vârful Măgura nu e unul uşor, dar merită din plin tot efortul. Priveliştea de pe vârf opreşte parcă timpul şi te lasă fără cuvinte.

VIDEO FOTO Drumeţie în munţii Făgăraş. Peisaje de poveste şi casacada Şerbota, cea mai frumoasă din zona Făgăraşilor

Cu rucsacul în spate şi cu nelipsitul aparat de fotografiat Munţii Făgăraş vă aşteaptă cu peisaje de poveste, care încântă ochiul şi bucură sufletul. În campania „125 de locuri pentru care iubim România“, vă invităm la drum prin Făgăraş!

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite