EXCLUSIV Scandal de proporții - Directorul Centrului Chinologic Sibiu este acuzat de unul dintre cei mai buni dresori că l-ar fi lovit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul în care au fost implicați comisarul șef Crisan Lăzureanu și agentul Viorel Scânteie a avut loc pe 3 ianuarie
Incidentul în care au fost implicați comisarul șef Crisan Lăzureanu și agentul Viorel Scânteie a avut loc pe 3 ianuarie

Scandalul de la şcoala de dresaj de la Sibiu, unitate de elită a Poliţiei Române, mocneşte de la sfârşitul anului trecut şi a ajuns şi în atenţia corpului de control al ministrului Administraţiei şi Internelor. Controlul a durat mai multe săptămâni, a fost încheiat vineri, iar acum sunt aşteptate rezultatele.

Viorel Scânteie, un instructor medaliat al şcolii, a reclamat la Poliţie că ar fi fost lovit de directorul Centrului, comisarul şef Crişan Lăzureanu. Dosarul la care există şi un certificat medico-legal a ajuns la Parchet, iar comisarul şef este cercetat pentru purtare abuzivă.

Directorul centrului neagă acuzaţiile

Contactat telefonic, Viorel Scânteie a susţinut că nu ştie despre ce este vorba, a sugerat să ne adresăm reprezentanţilor Centrului Chinologic, iar ulterior nu a mai putut fi contactat.
De cealaltă parte, comisarul şef Crişan Lăzureanu susţine că agentul s-ar fi lovit singur, după care l-ar fi acuzat pe el.

„Pe holurile instituţiei pe care o conduc am fost aşteptat de un coleg, un agent de poliţie, (...) care văzându-mă la o anumită distanţă a început să strige că de ce îl lovesc, drept pentru care s-a aruncat între două uşi pe care le-a deschis şi cu o foarte mare zarvă a început să se lovească cu capul de tocul uşii acuzându-mă că îl lovesc“, a declarat comisarul şef Lăzureanu, care susţine că incidentul ar fi avut loc în contextul unor cercetări care vizează mai multe presupuse nereguli care ar fi fost comise de agentul de poliţie.

Printre aspectele cercetate de corpul de control al ministrului se numără şi presupusa muncă într-o şcoală privată de dresaj în care agentul şi-ar desfăşura activitatea alături de fosta lui prietenă, şi ea instructor în cadrul centrului. Sunt verificate şi presupuse activităţi de care şeful Centrului susţine că a aflat abia la începutul acestui an, până atunci ştiind că agenţii doar că îşi antrenează în respectiva locaţie, cu aprobare, câinii de serviciu.

„Da, s-a declanşat scandalul ulterior pentru că, vedeţi dumneavoastră, încercând să îţi faci treaba într-un mod legal atunci produci sentimente de frustrare şi de nemulţumire a celor care erau mulţumiţi prin a face două lucruri deodată sau fiind plătiţi din două locuri“, susţine comisarul şef Lăzureanu.

Sesizarea directorului centrului în legătură cu presupusa şcoală privată în care ar fi implicaţi agentul Viorel Scânteie şi fosta lui prietenă este cel puţin ciudată la acest moment, deoarece şcoala respectivă funcţionează din anul 2007, iar Viorel Scânteie a apărut ca şi colaborator al acestei şcoli cu mult timp înainte de izbucnirea scandalului de la şcoala condusă de comisarul Crişan Lăzureanu. Viorel Scânteie a apărut inclusiv în materiale de presă, de-a lungul anilor, în calitate de colaborator sau instructor în cadrul pensiunii canine care funcţionaeză la şcoala privată de dresaj.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite