Bugetul judeţului aprobat cu scandal din cauza Spitalului Clinic Judeţean Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au bătut pasul pe loc timp de o oră şi jumătate în care au încercat să găsească bani pentru plata unei părţi din utilităţile celui mai mare spital din judeţ. Până la urmă bugetul a fost aprobat în forma iniţială, dar consilierii PSD-ului s-au supărat şi au votat împotrivă.

CITIŢI ŞI:

Garaj de aproape 3 milioane de lei la Ambulanţă

O comună ia faţa Sibiului în topul impozitului pe venit mediu pe locuitor

Ceea ce părea a fi o şedinţă mai mult decât liniştită, s-a transformat în una cu scântei, la Consilul Judeţean Sibiu.

Consilierii au dezbătut preţ de o oră o propunere venită din partea consilierului Adrian Besoiu. Acesta a solicitat introducerea a câteva amendamente după ce în comisie grupul format din membrii tuturor partidelor reprezentate în CJ Sibiu au dat gir proiectului de buget prezentat în şedinţa ordinară de joi.
Printre solicitări a fost şi aceea de demarare a achiziţiei în leasing a unui aparat RMN pentru Spitalul Clinic Judeţean precum şi acoperirea a cel puţin jumătate din cheltuielile pentru utilităţi ale celei mai mari unităţi sanitare din judeţ.

Directorul spitalului, Adrian Şanta, s-a ridicat în picioare şi a spus că aparatul RMN nu este o prioritate în condiţiile în care „pacienţii îşi aduc de acasă pansamente şi medicamente”. Acesta a mai spus că oricum un astfel de aparat va fi achiziţionat în din banii Ministerului Sănătăţii şi că „aş prefera ca să fie acoperite mai bine 50 la sută din utilităţi în acest moment”.

Uite bani, nu sunt bani....
Preşedintele Consilului Judeţean Sibiu a spus celor prezenţi că o mână de ajutor din partea insitituţiei pe care o conduce către Spitalul Judeţean Sibiu ar putea fi dată la jumătatea anului la o rectificare bugetară şi asta deoarece în forma actuală nu se pot aloca bani de la rezerva bugetară.

Explicaţia a venit după ce iniţial a fost făcută propunerea ca să se aloce 1,5 milioane lei din subvenţia acordată Aeroportului Internaţional Sibiu.

Cum soluţia propusă, respectiv de o acordare a banilor pentru spital la mijlocul anului printr-o rectificare bugetară, nu a convenit celor de la PSD, s-a trecut la votarea pe articole a bugetului.

Toţi cei 9 consilieri judeţeni PSD au votat împotrivă, dar restul de 24 au votat pentru aprobarea bugetului.
Astfel s-a stabilit că judeţul Sibiu va avea un buget de 359 milioane lei pentru anul 2012.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite