Al treilea deces cauzat de gripă în Sibiu: un bărbat nevaccinat, cu mai multe comorbidități

0
Publicat:

Un bărbat de 85 de ani, nevaccinat împotriva gripei și cu mai multe comorbidități, este a treia victimă din acest sezon gripal, din județul Sibiu.

A treia victimă a gripei din județul Sibiu - Foto Arhivă
A treia victimă a gripei din județul Sibiu - Foto Arhivă

Al treilea deces de gripă din sezonul 2023-2024 a fost înregistrat în județul Sibiu. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 85 de ani, din Scoreiu, internat la Spitalul Clinic Judeţean, după cum a anunţat marţi Direcţia de Sănătate Publică, potrivit Agerpres.  

Bărbatul a murit pe 24 februarie, la ATI, fiind diagnosticat cu virus gripal tip A şi având mai multe comorbidităţi: hipertensiune arterială, boală cardiacă ischemică, insuficienţă venoasă cronică membre inferioare, boală renală cronică, în program de hemodializă nou-iniţiat, arată sursă citată. 

În județul Sibiu au fost raportate 782 de cazuri de gripă, cu virus gripal de tip A, 100 dintre ele fiind confirmate PCR, potrivit DSP Sibiu. Se înregistrează o creştere cu aproximativ 500 de cazuri a infecţiilor acute de căi respiratorii superioare (IACRS), au transmis cei de la DSP. 

IACRS prezintă o creştere cu aproximativ 500 de cazuri, ajungând la 2.125 de îmbolnăviri, cu un procent de 64% la sută la grupa 5 - 49 de ani. A crescut cu circa 100 de cazuri şi numărul pneumoniilor, de la 514 la 618, dar procentul internărilor, de 23,46%, a fost mai redus. Cele mai multe cazuri: grupa 5 - 14 ani cu 135 de bolnavi şi 15 - 49 de ani cu 120 de persoane afectate", informează comunicatul DSP Sibiu. 

La nivel național, până la data de 18 februarie, au fost raportate 87 decese confirmate cu virus gripal, potrivit INSP. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite