Agendă bogată în evenimente culturale şi sportive, în luna mai la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibienii şi vizitatorii oraşului se vor bucura pe parcursul acestui an de cele peste 78 de evenimente culturale şi 43 de evenimente sportive cofinanţate de municipalitate pe parcursul anului 2014.

Sărbătoarea Bretaniei, organizată de Asociaţia de Prietenie Ille Et Vilaine Sibiu, va avea loc în perioada 10-19 mai şi va face cunoscută tradiţia aceastei regiuni printr-o serie de concerte, expoziţii şi conferinţe.

În perioada 15-18 mai în Piaţa Mare va avea loc a II-a ediţie a Salonului Auto Smartmobilul, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu,  unde pe langă cele mai noi modele auto, vor fi prezentate şi cele mai inteligente idei în domeniu. Tema acestei ediţii va fi „automobilul inteligent”. 

Expoziţia Drumul Colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală, organizată de muzeul cu acelaşi nume, vernisajul acesteia fiind programat în data de16 mai. Expoziţia va aduce în atenţia publicului larg drumul colecţiilor muzeului pe parcursul a 46 de ani.

Interferenţe Culturale în Sibiul sec.XVIII-XX este un proiect iniţiat de Asociaţia „Eminescu” Sibiu care se va desfăşura în zilele de 16 şi 17 mai.  În cadrul acestui eveniment, universitari de prestigiu, elevi, liceeni, cadre preuniversitare, muzeografii şi bibliotecari vor analiza şi dezbate  mecanismele schimbării socio-culturale din spaţiu sibian.

Magicieni, mentalişti, vrăjitori moderni şi prestidigitatori vor crea un spectacol de magie la Sibiu în cadrul Festivalului Sibiu Magic Weekend, organizat în 23 şi 24 mai, eveniment organizat de S.C. Ideea for Events S.R.L.

În perioada 24-31 mai, artişti de prestigiu internaţional, dar şi tineri  muzicieni  vor participa la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu, organizat de Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică, Bucureşti.

Smart Park 2014, organizat în perioada 31 mai - 1 iunie, este un eveniment de educaţie non-formală adresat copiilor şi părinţilor, care doreşte să încurajeze şi să promoveze activităţile ce contribuie la dezvoltarea sănătoasă a fiecărui copil.

Vă mai recomandăm: 

Peste 20.000 de bilete puse în vânzare pentru Festivalul Internaţional de Teatru. Andra, Viţa de Vie, Guess Who şi Grasu XXL vor concerta în Piaţa Mare

Pentru evenimentele din programul prezentat anul acesta la Sibiu organizatorii au pus în vânzare peste 20.000 de bilete. Preţul unui bilet variază între 10 şi 40 de lei, în funcţie de eveniment şi locul în sală.

Diary of Dreams si Crematory, noile confirmari ARTmania Festival 2014

Energia „Vampires’ Den” se extinde cu doua proiecte legendare „Made in Germany”: Diary of Dreams si Crematory. „Vampires’ Den” gazduieste vineri si sambata 16 ore de concerte, o crestere substantiala comparativ cu editiile trecute, iar in paralel, tot aici, functioneaza ateliere si proiectii, expozitii si libraria Carturesti, o intreaga industrie de servicii culturale, dedicate publicului sau fidel.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite