10 persoane reținute în urma unui uriaș scandal, cu răngi și topoare, în județul Sibiu VIDEO

0
Publicat:

O acțiune în forță a Poliției Județene Sibiu a fost declanșată luni dimineața, 3 octombrie, în urma unui scandal de amploare, cu răngi și topoare, care a avut loc în luna septembrie, în comuna Vurpăr.

Zeci de percheziții și rețineri în Vurpăr Sibiu în urma unui scandal de amploare cu răngi și topoare
Descinderi în forță ale Poliției Județene Sibiu în comuna Vurpăr Foto captură video

Zeci de localnici din Vurpăr – Sibiu s-au luat într-o noapte de septembrie la bătaie cu răngi și topoare, dar și cu pumnii și picioarele. A fost un scandal uriaș pentru aplanarea căruia a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine.

Urmare a acestui conflict generat pe fondul consumului de alcool, la primele ore ale dimineții de 3 octombrie, încă dinainte de răsăritul soarelui, zeci de echipaje din mai multe structuri de Poliție din Sibiu au descins în comuna scandalagiilor. O adevărată desfășurare de forțe cum rar se mai întâlnește, după cum se observă și din video și imaginile atașate.

S-au efectuat 12 percheziții domiciliare și s-au pus în aplicare 13 mandate de aducere a suspecților la audieri. În urma acestora, au fost reținute zece persoane implicate în bătaia în care cinci localnici au ajuns la spital.

Vurpăr - câmp de luptă pentru localnici

Scandalul din Vurpăr a avut loc la puțin timp după miezul nopții și a fost semnalat la o oră de la declanșarea lui de către o localnică, speriată de faptul că întreaga confruntare se transformase într-o baltă de sânge.

„La data de 20 septembrie, în jurul orei 01:30, o femeie a sesizat polițiștii  Secției Nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr cu privire la faptul că între mai multe persoane, aflate pe strada Livezii, din localitatea Vurpăr, a izbucnit un scandal”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Ulterior, polițiștii au aflat cum s-a ajuns ca o comună să se transforme într-un câmp de bătaie în viul nopții.

Arsenal pe măsură: bâte de lemn, topoare și răngi

„În urma investigațiilor preliminarii, efectuate de forțele de ordine care au intervenit pentru aplanarea stării conflictuale, a rezultat că la data de 20 septembrie, în jurul orei 00:30, pe fondul consumului de alcool, între mai multe persoane a izbucnit un conflict spontan. Acesta a degenerat în agresiuni fizice. Cele aproximativ 20 de persoane implicate în conflict s-au lovit cu pumnii, picioarele, dar și cu obiecte contondente din metal și lemn. Cinci dintre participanți au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale”, a explicat sursa citată.

Zeci de percheziții și rețineri după un scandal cu răngi și topoare în Vurpăr - Sibiu
Descindere în forță a Poliției Județene Sibiu în comuna Vurpăr Foto captură video

Zece dintre bătăușii cu vârste între 15 și 41 de ani , după gratii, preventiv

În urma anchetei penale deschisă în acest caz și a strângerii cât mai multor probe, două săptămâni mai târziu s-a decis declanșarea unei acțiuni în forță împotriva celor implicați. Încă înainte de ivirea zorilor, pentru ca scandalagii să fie luați prin surprindere și să nu aibă timp să reacționeze, zeci de polițiști au descins în Vurpăr - Sibiu. 

În dimineața zilei de 3 octombrie, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii Secției Nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 12 percheziții domiciliare pe raza localității Vurpăr. Au fost puse în aplicare 13 mandate de aducere. 10 persoane au fost reținute”, a mai menționat reprezentanta Poliției Județene Sibiu.

Cei zece suspecți împotriva cărora s-a luat măsura de reținere 24 de ore, toți din Vurpăr, cu vârste cuprinse între 15 și 41 de ani, urmează să fie prezentați până la expirarea termenului limită (marți, 4 octombrie) unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cea mai mare parte dintre ei riscă să fie arestați preventiv.

Zeci de percheziții și rețineri după un scandal cu răngi și topoare în Vurpăr - Sibiu
Descindere în forță a Poliției Județene Sibiu în comuna Vurpăr Foto captură video

Desfășurare de forțe în Vurpăr, pentru reținerea vinovaților

Ancheta continuă la nivelul Secției Nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Zecile de echipaje care au luat parte la acțiunea de luni, 3 octombrie, fac parte din Secția Nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, Biroul de Investigații Criminale și Biroul Ordine Publică ale Poliției Municipiului Sibiu, din Grupa Canină a Serviciului de Ordine Publică Sibiu și din Serviciul Criminalistic Sibiu. Alături de aceștia s-au aflat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite